Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Den danske rallyelite til start i Bygholm Rally 2015

DM Rally 
10/10/15 

Bygholm Rally er 5. afdeling af det danske rallymesterskab
Hele den danske rallyelite er til start, når Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter på Hattingvej 49 i Horsens, den 17. oktober danner rammerne om årets 5. afdeling om det danske mesterskab i rally. Horsens Automobil & Motor Klub, er arrangør af Bygholm Rally 2015, som er 5. og næstsidste afdeling af det danske mesterskab i rally 2015.
 

Heftig aktivitet ved rallycentrum på Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter
Lørdag formiddag vil der, for publikum, være stor aktivitet på rallycentrum ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter. Her vil mekanikere og teknikere forberede rallybilerne, mens kørerne bruger tiden på, med almindelig hastighed, at gennemkøre specialstrækningerne, så de kan forberede sig på eftermiddagens rally.


Heino Mejer, Horsens presser den voldsomme Volvo når han er ude på hastighedsprøverne
(Foto: rallypics.dk)

Både dansk og international deltagelse
Når løbsleder Jan Ørnhøj Jørgensen den 17. oktober kl. 12.00 letter startflaget for første vogn, er det med 81 biler til start. Det er det største antal deltagere i dansk rally i de senere år. Med deltagere fra både Danmark, Tyskland og Norge, har løbet fået et internationalt præg. Horsens Automobil og Motor Klub har selv mange deltagere med i det lokale løb. Ikke mindre end 9 biler fra klubben er med i Bygholm Rally 2015.

Er tællende til flere mesterskaber
Bygholm Rally blev med stor succes kørt første gang i 2014.
Det er en afdeling af Mini Rally Syd turneringen, som igennem de senere år er blevet den mest populære rallyturnering i Danmark.
I 2015 er Bygholm Rally finaleløbet i turneringen, og ved mål på Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter vil årets vindere blive fejret ved aftenens præmiemiddag.
Ud over nævnte turneringer er løbet finalen i Dansk Automobil Sports Union, DASU’s danske mesterskab i Mini Rally, samt tællende til Volvo Original Cup og Micro Rally Cup turneringerne.

En gratis fornøjelse i området nord for Horsens
Ved rallycentrum, på Bygholm Landbrugsskole, udleveres kort med publikumssteder og tidspunkter over de forskellige specialtrækninger, som køres i områderne ved Hansted og Egebjerg, ved Nim til Julianelyst, og på en rundstrækning ved Elling, Sattrup og Såby. Der er gratis adgang til at følge de hurtige biler på specialstrækningerne. Blot skal man følge de anvisninger som officials og sikkerhedsmandskab kommer med.


HAMK medlem Jesper Bisted flyver ofte højt når der gives gas
(Foto: rallypics.dk)

Møder stor velvillighed fra beboere på specialstrækningerne
De berørte offentlige veje vil være spærret i en periode fra kl. 11.00 til ca. 18.30, og Horsens Automobil og Motor Klub har mødt stor velvilje hos beboerne på de berørte veje.
Alle har givet tilladelse til at lukke vejene for almindelig trafik. Desuden er spærringen af strækningerne godkendt af både Horsens Kommune og Sydøstjyllands Politi.
Mange beboere langs specialstrækningerne benytter lejligheden til at samle familie og venner til en hyggedag som tilskuere, når hestekræfterne slippes løs.

Mindst 150 officials på arbejde – sikkerheden i top
For at afvikle et rally i denne størrelse, skal der bruges mange officials, både i forbindelse med servicepladsen og på de enkelte hastighedsprøver. Sikkerheden er helt i top. På de ca. 21 km veje der afspærres, vil der være brug for mere end 150 officials. Der sættes et stort antal rørkegler op som kantafmærkning, samt opsættes mindst 15 km minestrimmel for at lave sikkerhedsafspærring, så publikum kan stå trygt i sikkerhed bag afspærringerne.

Rallybiler ved ”Kuben” på gågaden i Horsens
Fredag den 16. oktober, mellem kl. 10.00 og kl. 18.00, vil det være muligt at se både rallybiler og traktorer ved Kuben på gågaden i Horsens.
Her slår Horsens Automobil & Motor Klub og Bygholm Landbrugs og Kursuscenter sig sammen om temaet ”Vi slipper hestekræfterne løs”.
Horsens Automobil & Motor Klub vil vise rallyvideo, samt udstille nogle af medlemmernes fine rallybiler. Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter vil være ved Kuben med en af de muskuløse traktorer, som de anvender i deres undervisning af landbrugseleverne.

Horsens Automobil og Motor Klub

Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Horsens
 • 17/10/15 - Horsens - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS