Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Outsiderne vandt, men favoritterne kørte med medaljerne

Special Saloon 
01/10/15 

Claus Christensen dominerede Finalen i First Stop Special Saloon på Jyllandsringen. Han satte sin Aquila racer på poleposition, vandt alle weekendens tre løb i overlegen stil og kørte til overflod hurtigste omgangstid alle tre gange.
 

Men da den tidligere mester kun har været til start i sæsonens to sidste afdelinger rakte bedrifterne i mesterskabssammenhæng kun til en tredjeplads i Sports-Prototype divisionen.


Christian Nilsen sikrede sig den samlede sejr i mesterskabet
(Foto: Trebbien)

Mesterskabet, både samlet og i S-GT divisionen gik i stedet til favoritten Christian Nilsen, som fulgte Aquilaen som en skygge med sin sort/hvide Corvette Z06R i de tre finaleløb.

Feltets anden Corvette Z06R kører, Rune Ydstebø, valgte at parkere sin bil i sandkassen i andet løb. Det udløste en Safety Car og kostede ham den samlede andenplads i mesterskabet, som i stedet gik til den SS2 mesteren, Hans Hartmann.


En stabil sæson med point i alle afdelinger var guld værd for Hans Hartmann i SS2
(Foto: Trebbien)

Martin Vedel Mortensen var klart hurtigste SS2 kører i finalen med sin Opel Corsa og sikrede sig maksimumspoint, men det var ikke nok til at overhale Hans Hartmann og hans Honda Accord i mesterskabstabellen.

I SS3 division blev publikum vidner til et rent Ferrari opgør. Claus Gregersen, der var med for første gang i denne sæson, scorede hattrick med sin Ferrari F430, mens Per Søberg samlede point nok til at sikre sig guldet foran Lars Jensen, begge i Ferrari 360.


Per Søberg (351) blev mester i SS3, mens Claus Gregersen (357) var hurtigst i finalen
(Foto: Trebbien)

Det var faktisk kun i S-P divisionen at finaleløbene udløste ændringer i guldopgøret. Tre andenpladser var nok til at en stabilt kørende Andreas Kjærgaard, Scotty GT, rykkede forbi Hans Henrik Pedersen og hans ildspyende Corvette C5R.


”Scotty beam me up!” Tre andenpladser i finalen var nok til at sende Andreas Kjærgaard og hans Scotty GT op på førstepladsen i S-P divisionen
(Foto: Trebbien)

First Stop Special Saloon Car


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her