Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme Turbo

Michel Nykjær i pokal-race

Danish
Supertourisme
Turbo 

29/09/15 

Intet er overladt til tilfældighederne. Michel Nykjær er taget fra Næstved til Padborg Park, hvor han forbereder sig og supertourisme-raceren til finalen i den nye topklasse i dansk motorsport på samme bane 10. og 11. oktober. I samme øjeblik, tågen letter over grænselandet, er han ude i bil nr. 17. Omgang efter omgang afbrudt af korte ophold i værkstedet, hvor der hele tiden måles og skrues for at finde det helt rigtige setup.
 

Michel Nykjær vil være bedst muligt forberedt til finalen i Supertour 2015.

- Hvad kører du efter i sidste afdeling i Danish Supertourisme Turbo?
- Jeg vil vinde finalen. Jeg har et rigtig godt øje til det øverste trin på podiet, og jeg vil have en pokal med hjem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nykjær startede sæsonen med også at køre i en international klasse, og derfor har han ikke deltaget i alle afdelinger i DST-serien, og den tidligere danske mester i DTC har derfor ikke været en konkurrent til den mangeårige rival Michael Outzen i kampen om det første mesterskab i Danish Supertourisme Turbo.

- Fortryder du, at du spredte dig over for meget?
- Allerede inden første afdeling i supertourisme-klassen havde jeg meddelt, at min ambition var at komme ud i verden. Derfor vidste jeg også, at jeg ikke kunne være med i racet om mesterskabet i DST. For alle kørere er det vel en ambition at komme med i et internationalt selskab på de store udenlandske baner, så jeg fortryder ikke.

Michel Nykjær blev mødt af et økonomisk krav, der lå ud over det aftalt, og derfor forlod han TCR-serien. Han nåede også et enkelt løb i DTC, inden det team, han kørte for, mistede sin ejer. Og problemerne fortsatte for Nykjær, der måtte erkende, at han ikke passede sammen med Image Racing og forlod det med en smækket bildør bag sig

- Hvad gør, at du så fortsat er med i supertourisme?
- Det er en supergod racerbil, der gør det muligt at køre noget rigtig godt race med masser af overhalinger, og så er den i en prisklasse, der passer godt til de økonomiske betingelser i dansk motorsport.

- Du blev mester i DTC i 2007 og 2009. Har du stadig mesterskabs-ambitioner?
- Det har jeg. Faktisk er jeg lidt irriteret over, at jeg ikke kunne køre med om førstepladsen i år. Jeg vil gerne igen være med i racet om den største pokal.

Michel Nykjær byder altså de øvrige op til race i den anden weekend i oktober på Padborg Park. Den første finalepokal skal med hjem til Næstved. Han har endnu lagt sig fast på, hvad han skal i 2016-sæsonen.
- Men supertourisme er helt klart den klasse, jeg brænder mest for.

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 11/10/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •      ASETEK SIMSPORTS