Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Klarskov sikrer DS3 Cup 2015 trods mareridtsweekend

Citroen DS3 Cup 
29/09/15 

Rasmus Klarskov sikrede sig titlen i Citroën DS3 Cup 2015 ved Yokohama Finalen på FDM Jyllandsringen.
Kalundborg-køreren var tæt på at have sikret sig titlen før de sidste to løb, og det var kun heldigt for køreren i #11.
 

En knækket trækaksel gjorde, at han end ikke kunne indtage sin plads på gridden til race 1, mens han måtte udgå fra årets sidste løb i mærkeklassen med samme problem.


Rasmus Klarskov 2015-mester i Citroën DS3 Cup

Første løb så derfor Jacob Mathiassen indtage forreste startposition – en plads, han også holdt i mål. Rune Staudt tog andenpladsen foran Karin Elise Fossen, der igen kunne køre sig på podiet. Emrik Smedberg tog fjerdepladsen i en skandinavisk topkamp.

Jørgen Worthmann og Jesper Ternvalt viste også masser af fart, men blev begge involveret i lidt karambolage og sluttede på henholdsvis syvende- og ottendepladsen.

Masser af drama i andet løb
Andet løb gav masser af dramatik. Fra fronten måtte Kenn Bach se en føring forsvinde, da han kørte af banen for enden af langsiden. Lidt længere nede stod førnævnte Worthmann sin del af underholdningen i kampe med blandt andre Rasmus Klarskov og Emrik Smedberg.

Imidlertid kunne Andreas Nesset, der havde arvet føringen fra Bach, køre en sikker sejr i mål for første gang i sæsonen. Bag ham kom Rune Staudt og Emrik Smedberg, men 2014-mesteren i rallycross blev efter løbet diskvalificeret efter teknisk kontrol på bilen.


Jacob Mathiassen (#10) og Jørgen Worthmann (#209) i nærkamp på FDM Jyllandsringen

Derfor kunne Jacob Mathiassen arve det nederste podietrin, mens den nykårede 2015-mester kunne ærgre sig over weekenden – men glæde sig over mesterskabet.

- Jeg gik ret afslappet ind til finalen, da vi vidste den var så godt som sikker. Jeg ville dog gerne vise noget mere i finalen, men sådan blev det ikke, siger Rasmus Klarskov.

- Det har været en spændende og udfordrende sæson, desværre med lidt tekniske udfordringer i et par af løbene. Men alt i alt har det været godt med masser af godt race på blandt andet Ring Djursland og i Norge på Rudskogen, siger Rasmus Klarskov.

- Rudskogen var en spændende bane at prøve, og jeg kunne godt tænke mig et løb i Sverige også, siger Klarskov, der dog ikke har 2016-planerne på plads endnu.

- Det har fungeret godt i løbet af sæsonen, både i teamet og i klassen generelt. Der er en god ånd, og det sociale betyder meget, slutter han.

Slutstillingen i Citroën DS3 Cup 2015

1 Rasmus Klarskov 191
2 Jacob Mathiassen 180
3 Jørgen Worthmann 147
4 Rune Staudt 108
5 Marcus Påverud 94
6 Emrik Smedberg 89
7 Karin Elise Fossen 70
8 Hayden Brammer 66
9 Andreas Nesset 57
10 Anders Rohde 52
11 Jesper Ternvalt 36
12 Jørn Vestergaard 30
13 Theodor Olsen 16
14 Kenn Bach 14
15 Jesper Kristoffersen 13
16 Frederik Calundan 10
17 Torben Nielsen 3
18 Claus Donnerstag 1
19 Steffen Johnsen 1
20 Nils Davidsen 0

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Rasmus Klarskov
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •