Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Blancpain GT Endurance Series

Nicolai Sylvest havde farten på Nürburgring

Blancpain GT
Endurance Series 

23/09/15 

Efter en ufrivillig pause grundet sponsorproblemer hos Team Rowe Racing vendte Nicolai Sylvest i sidste weekend tilbage til teamet, hvor han var til start i finalen i Blancpain Endurance Series på Nürburgring. Det var tre måneder siden, at han sidst kørte i teamets Mercedes SLS GT3, men samtidigt skulle han køre med to for ham helt ukendte kørere – den 25-årige Miguel Toril og den 37-årige Kenneth Heyer, som begge er erfarne Mercedes SLS kørere. Det blev til et godt comeback, hvor han var hurtigst af trioen.
 

”Jeg havde aldrig kørt på banen før i en GT3-bil, men jeg havde dog et godt kendskab til Nürburgring, da jeg her sidste år vandt mit første Formel 3-løb, så det var med lidt blandede følelser, at jeg første gang trillede ud på banen,” siger Nicolai Sylvest.


Miguel Toril, Nicolai Sylvest og Kenneth Heyer før starten på Nürburgring

På asfalten var det dog ikke til at se, at det 18-årige Team Danmark-talent var yngste mand i bilen. Han viste fin fart og var endda hurtigst af de tre kørere, og til anden og sidste træning var det begyndt at regne, og det gav ham en ny udfordring. Han havde ikke prøvet at køre i regn før i Mercedesen, men imponerede igen med god fart og var atter igen hurtigste kører i bilen.

Til søndagens tidtagning – hvor det var tørt, og hvor hver kører fik 15 minutter til at sætte en tid – havde Team Rowe Racing besluttede, at Nicolai Sylvest skulle køre som den sidste af de tre og dermed sidde bag rattet af bilen, mens den havde mindst benzin i tanken og dermed var lettest.

”Det var en kæmpe tillidserklæring fra teamets side, og jeg føler, at jeg levede op til teamets forventninger ved at være hurtigst af vi tre og sætte den 28. hurtigste tid ud af de i alt 53 biler i feltet,” siger Nicolai Sylvest.

”Det kunne godt have være endnu bedre, hvis ikke en forankørende bil havde blokeret mig på min hurtigste omgang to sving før mål. Da jeg senere kikkede på data med teamet, viste det sig nemlig, at den tid ville have rakt til en placering omkring nummer 15.”


Nicolai Sylvest var hurtigste mand i Team Rowe Racings Mercedes

Ligesom i tidtagningen valgte Team Rowe Racing at sætte Nicolai Sylvest i bilen som tredje og sidste mand i det tre timer lange løb. Miguel Toril og Kenneth Heyer gjorde det godt, så den unge nordsjællænder overtog bilen fra en 20. plads, begyndte straks at presse bilen fra start og kører nogle imponerende konkurrencedygtige tider og fil bilen frem på 13. pladsen. Men da der manglede godt ti minutter af heatet, skulle Nicolai Sylvest passere en konkurrent med en omgang.

”Ved forbikørslen blev jeg presset lidt ud af banen, og to konkurrenter kom desværre forbi, og selv om jeg pressede på i de sidste minutter, lykkedes det ikke at komme uden om dem, så jeg kom i mål på 15. pladsen. Det synes jeg var godkendt i det 53 bils store felt,” siger Nicolai Sylvest.

”En stor tal skal der lyde til Team Rowe Racing, fordi de gav mig muligheden for at komme ud at køre igen og en stor tak til mine to medkører Miguel Toril og Kenneth Heyer. Nu arbejder mit bagland hårdt på at se om jeg måske kan komme ud at køre et løb mere i denne sæson.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Nürburgring
  • 20/09/15 - Nürburgring - Blancpain GT Endurance Series
  •      ASETEK SIMSPORTS