Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC slutspurten starter denne weekend

Youngtimer 
03/09/15 

YoungtimerYTCC starter deres slutspurt denne weekend på Ring Djursland.
Løbet køres i forbindelse med Ring Djursland Classic Jubilæumsløbet, som også kommer til at tælle flere historiske klasser.
 

Hele 49 kørere har meldt deres ankomst til banen denne weekend, og derfor er løbene også blevet delt op, så Division 1 kører for sig selv, mens Division 2 og 3 skal køre de 3 heats sammen.


Brian Mikkelsen (103) og Dennis Nymand Andersen (199) kørte kofanger mod kofanger på Padborg Park. Mon ikke at det kommer til at gøre sig gældende igen denne weekend?
(Foto: CNPhoto.dk)

Youngtimer Touring Car Challenge (YTCC) har haft en utrolig tæt og spændende forårssæson.

I Division 3, som er klassen for de mindste biler rent effektmæssigt, har Michael Skipper fået opbygget et pænt forspring til Michael Vesthave jr. og Frederik Norman på de efterfølgende pladser. Men den førstnævnte er i skrivende stund ikke tilmeldt løbet, så der er rig mulighed for forfølgerne til at hente en masse point på ham, og gøre det tæt igen.

Kim Møller-Andersen har holdt føringen i Division 2 henover sommeren, men da han ikke stillede op ved det seneste løb på Padborg Park, er nærmeste forfølger pludselig kommet rigtig tæt på igen. Det er Morten Straarup, der kun ligger 7 point bag Møller-Andersen.


Kurt Poulsen (100) og Brian Thinggaard Ibsen (272) kommer med stor sandsynlig til at kæmpe videre på Ring Djursland. De lå og kæmpede om podiepladserne ved seneste løb, hvor det var Poulsen som løb med de 3 pokaler.
(Foto: CNPhoto.dk)

I Division 1 har der været meget tætte kampe mellem den i øjeblikket mesterskabsførende Brian Mikkelsen og nummer 2, Dennis Nymand Andersen. Faktisk var de så tætte på hinanden, at temperamenterne var lidt oppe at koge hos de 2 ved den seneste afdeling for halvanden måned siden. Derfor har de 2 hverisær også haft travlt hjemme i garagerne for at se om de ikke lige kan få en lille fordel i forhold til den anden, så de undgår at have den andens kofanger helt så tæt på sin egen bil denne weekend…

17 kørere har tilmeldt sig den hurtige Division 1, der kører med et vægt/effekt forhold på mellem 4,4 og 6,4 kg/hk.

19 har tilmeldt sig Division 2, som har mellem 6,4 og 7,4 kg/hk.

13 kørere er klar til Division 3, der har minimum 7,5kg/hk.


Anders Lundgaard (109) kører sin første sæson i asfaltbanesporten, efter mange sæsoner på Rallycross banerne. Så han lærer for hver gang at han er på banen. Her ses han sammen med Benny Kudahl (235), som også har en fortid på grusbanerne.
(Foto: CNPhoto.dk)

Så der er masser af mulighed for at se noget fedt ræs og en masse kampe, uanset hvilken klasse man følger.

Husk – hvis man er tilskuer ude på banen, så er bilerne med de blå cirkler i forruden Division 1, gule cirkler i Division 2, mens Division 3 har grønne cirkler på forrudestreameren. Det giver lidt hjælp til tilskuerne til at følge med i, hvilken klasse de enkelte biler hører hjemme i.

Der kommer til at være alt fra alle mulige forskellige version af BMW’er, via Volvo, Nissan, Mazda, Ford, Renault, Alfa Romeo, Porsche og Audi til Citroen, Peugeot, Toyota, Seat, Honda og Opel. Så der er noget for enhver smag.

Tidsplanen denne weekend er som følger:

Lørdag:
Tidstagning: 10.50 YT 1 + 2 + 3
Heat 1: 13.15 YT 2 + 3
Heat 1: 13.40 YT 1

Søndag:
Heat 2: 10.20 YT 2 + 3
Heat 2: 10.45 YT 1
Heat 3: 14.20 YT 2 + 3
Heat 3: 14.45 YT 1

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/09/15 - Ring Djursland - Youngtimer
  •