Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt Motorsport fik DM-point i hektisk opgør på Møn

DM Rally 
17/08/15 

I weekendens tredje runde af opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2015, Gjønge Rally, på Møn var der for 2013-mestrene, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, lagt op til ekstra udfordringer.
Efter at have misset årets første DM-runde på grund af tekniske vanskeligheder, lagde Roskilde-holdet fra starten i Stege an til en placering i Top-3, og det lykkedes!
 

For mindre end en måned siden viste Svanholt og Møller i det 30. KOMO Rallysprint ved Kalundborg storform i deres Mitsubishi Lancer Evo X ved at følge de svenske vindere Joachim Grahns og Rickhard Nilssons fabrikstrimmede Ford Focus WRC til dørs og efter fire hæsblæsende heat slutte på en samlet andenplads.


(Foto: MD/Specialpressen)

På Møn gjaldt det jagten på point til DM-opgøret i kamp med både de regerende mestre Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro i Peugeot 208 T16 og de tidligere guldvindere Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Citroën DS3 R5. Roskilde-holdet blev også konfronteret med den tidligere DM-vinder Steen Andersen, Brøndby, ligeledes i Mitsubishi Lancer Evo X. Han kørte sit første DM-rally i år og havde eksmesteren Ditte Kammersgaard, Kolding, som co-driver.


(Foto: MD/Specialpressen)

DM-opgøret på Møn var et komprimeret løb med korte hastighedsprøver, så der skulle køres maksimalt fra første til sidste meter på ialt 10 prøver. Og det blev der!
Det sluttede i DM-sammenhæng med en sejr til Ib Kragh foran Steen Andersen og Tim Svanholt, mens Christian Jensen tog fjerdepladsen.


(Foto: MD/Specialpressen)

- Vi kørte så stærkt vi kunne, havde et godt flow i bilen og fulgte som en skygge Ib Kragh i den førende bil, indtil Steen Andersen pludseligt kom drønende op gennem feltet og snupede andenpladsen. Han havde en god dag, så mere er der ikke at sige om det, forklarede Tim Svanholt efterfølgende, som nu ser frem til årets fjerde DM-runde, der køres den 12. september i Juelsminde.

- Det er et rally, som vækker gode minder, for det har enten været vundet af Ib Kragh eller Chstian Jensen - og så Carina og jeg i 2013, tilføjer Svanholt, der nu satser på yderligere fintrimning af rallybilens indstilling og styring, så han og Carina kan holde maksimal fart på bilen i Juelsminde og få pyntet på pointregnskabet.


(Foto: MD/Specialpressen)

Efter tre DM-runder ligger Ib Kragh og Christian Jensen på en delt førsteplads, mens Steen Andersen er på femtepladsen og Tim Svanholt på sjettepladsen. Men det sidste har Tim Svanholt i sinde at lave om på om nogle uger.

Team Svanholt


Læs mere om:
  • Møn
  • 15/08/15 - Møn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: