Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen fører prestigefyldt amerikansk sportsvognsmesterskab

SportsCar
Championship 

10/08/15 

Den unge danske racerpige Christina Nielsen skrev natten til mandag dansk tid motorsportshistorie, da hun som den første pige nogensinde bragte sig i føring i det prestigefyldte amerikanske TUDOR United Sportscar Championship, hvor blandt andre Tom Kristensen og Jan Magnussen tidligere har vundet mesterskaber i deres respektive klasser.
 

Ved seriens syvende løb, der blev afviklet på den udfordrende Road America, sluttede Christina i Aston Martin V12 Vantage på andenpladsen sammen med hendes canadiske holdkammerat Kuno Wittmer.

Den talentfulde danske pige, der kæmper på lige fod med alle mændene, kørte et fantastisk løb i GTD klassen. Christina startede løbet på fra tredje startposition, men da hun efter 1 time 30 minutters kørsel overgav bilen til Wittmer, lå hun på førstepladsen og havde samtidig udbygget en føring på 22 sekunder til den mesterskabsførende Audi R8 med Haase og von Moltke. Wittmer kørte løbets sidste del, men med 20 minutter tilbage af det 2 timer 40 minutter lange løb, måtte han, grundet en strategi, hvor de valgte et tidligt pitstop under gult flag, tage et ekstra stop for en hurtig benzinpåfyldning og han faldt tilbage på andenpladsen efter Dodge Viper med Bleekemolen og Keating.

For Christina, der ikke har haft Wittmer som holdkammerat hele sæsonen, betød andenpladsen, at hun for fjerde gang i år kom på podiet og samtidig overtog føringen i mesterskabet, hvor fem forskellige bilmærker besætter de fem første pladser i det hårde mesterskab.

“Vi tog en chance med strategien, som desværre ikke gav det ønskede udbytte for os, så vi mistede føringen, da vi måtte i pit en ekstra gang og få lidt mere benzin på” forklarede Christina Nielsen efter løbet. “Men udover det, er jeg utrolig glad for hele teamets præstation og vores andenplads. Det føltes fantastisk, at føre løbet så længe og endnu bedre at tage føringen i mesterskabet. Så jeg ser frem til VIR og tror selvfølgelig stadig på en sejr”.

Jan Magnussen og hans holdkammerat Antonio Garcia deltog også i løbet på Road America og sluttede i deres Corvette på fjerdepladsen i GTLM klassen.

Kun tre afdelinger resterer af TUDOR United Sportscar Championship. Næste afdeling bliver afviklet på VIR den 23. August.  

Mesterskabsstillingen i GTD
1. Christina Nielsen, Aston Martin   199 point
2. von Moltke/Haase, Audi   197 p.
3. Bell/Sweedler, Ferrari   190 p.
4. Keen/Macneil, Porsche   189 p.
5. Bleekemolen/Keating, Dodge Viper   184 p.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • 09/08/15 - Road America - SportsCar Championship
  •