Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Nicki Kristensen, Ikast, fik fornuftig pointhøst

Yokohama
SuperCup 

23/06/15 
Yokohama

Nicki Kristensen har helt fra starten af sæsonen gjort det klart, at han går efter det samlede mesterskab i Yokohama SuperCup i år, og det kræver stabil og fornuftig pointhøst i hver eneste afdeling, og det er lige netop det der er lykkedes så godt indtil nu.
 

Før weekenden lå Nicki på en samlet andenplads med kun 5 point op til Kim Lund Johansen på første pladsen, og den anden plads er bevaret, dog nu med 7 point op til titlen. ”Med 20 kg succesballast og en motor der mangler en lille smule hk, så er det svært at følge med på langsiderne på Ring Djursland, så kun at sætte 2 point til op til den førende er jeg ganske godt tilfreds med” fortæller Nicki efter en weekend, der ud over godt ræs også bød på flot sommervejr, og alternative løsninger i teamet.

Til heat 1 startede Nicki fra P3, og denne position holdt Nicki indtil Jakob Borum kom bagfra. ”Jakob’s Honda er hurtig her på Ring Djursland, så jeg kunne ikke stille noget op, da han kom op bagfra” fortalte en ærlig Nicki efter heatet. Til gengæld var han meget tæt på at komme forbi Kim Lund Johansen flere gange i heatet, men det lykkedes ikke, og dermed måtte Nicki nøjes med den ærgerlige fjerdeplads.


Nicki havde en pointmæssig OK weekend på Ring Djursland.
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 gik nogenlunde som heat 1, dog havde Lasse M. Sørensen fået fart i sin Opel Astra, og dermed blev Nicki henvist til en noget uvant femteplads, igen lige efter Kim Lund Johansen. Noget tydede på, at det skulle blive den første weekend i sæsonen uden en podieplacering, og det ville bestemt ikke være tilfredsstillende, så noget skulle gøres, og noget blev gjort.

Det var helt tydeligt, at årsagen til at Nicki ikke kunne følge helt med var hastigheden på langsiderne, og er man kun hurtig i svingene, så er det svært at vinde løb. Det blev derfor besluttet at satse alt, og det blev gjort ved at ændre på hjulvinklerne således at alle hjul pegede stort set helt lige ud, noget der giver fart på langsiderne, men gør bilen lidt langsommere i sving, og noget sværere at styre, men det skulle prøves.

Heat 3 startede Nicki fra P4, og det blev en meget tæt start i heatet, dog slap Nicki uden om nogen som helst ridser eller skrammer, men det betød at Nicki røg helt tilbage på 7. pladsen. Det skulle dog vise sig at teamets satsning med den alternative undervognsopsætning bar frugt, Nicki arbejdede sig hurtigt op igennem feltet, og fra 7. omgang var det tid til endnu en duel med Kim Lund Johansen. I lang tid så det ud til at Kim for tredje gang skulle løbe med sejren, men på allersidste omgang lykkedes det Nicki at komme forbi, og dermed blev det til en tilfredsstillende andenplads i heatet, kun overgået af Jakob Borum.


Nicki Kristensen fik en enkelt pokal med hjem fra weekenden.
(Foto: Keld Dohm)

”Vi ved af erfaring at vi er hurtige på Jyllandsringen, og da to af de sidste 3 afdelinger køres netop på Jyllandsringen, så tror jeg vi har rigtig gode muligheder for at tage titlen i år”, siger en optimistisk Nicki Kristensen efter en pointmæssig OK weekend, og tilføjer ”7 point op til Kim er ingenting i det samlede regnskab”

Sommerpausen skal bruges til at finde de sidste HK i motoren, og når de kommer med, så er der ingen tvivl om at det bliver spændende i den sidste halvdel af sæsonen.

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Nicki E. Kristensen
  • Ring Djursland
  • 21/06/15 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: