Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen skuffet efter uheldig weekend på Spa-Francorchamps

FIA F3 EU 
23/06/15 

Formula Racing-kører Mikkel Jensen hentede sin første Formel 3-pole i weekendens afdeling af FIA Formula 3 European Championship, men måtte desværre også udgå fra to ud af tre løb. Danskeren ser nu frem til næste afdeling.
 

Mikkel Jensen har stadig sin første sejr til gode i det europæiske Formel 3-mesterskab, som i den forgangne weekend ikke kastede de forventede resultater af sig. Formula Racing-køreren havde ellers kvalificeret sig til 1. og 2. startposition i to af weekendens løb, men måtte udgå fra begge.


(Foto: FIA FORMULA 3 CHAMPIONSHIP)

– Der er virkelig blandede følelser lige nu. Vi tog pole position i denne weekend, men vi sluttede også to løb i muren. Det er virkelig uheldigt, lød det fra Mikkel Jensen.

Den 20-årige dansker viste sin hurtighed, da han kørte feltets hurtigste omgangstid hjem i anden kvalifikation fredag eftermiddag.

– Vi tog chancen og kørte et tricky setup på en bane med våde sving. Det virkede fint, og jeg tog min første pole i Formel 3. Det var helt perfekt, forklarede Mikkel Jensen.

Formula Racing-køreren var således startet fra forreste bås i weekendens andet løb lørdag eftermiddag, da han kort efter en periode med safetycar fik et skub af den førende Lance Stroll, så både han selv, Stroll og svenske Felix Rosenqvist røg af banen og måtte udgå efter blot fire omgange.

– Det var brandærgerligt at udgå, da jeg højst sandsynligt kunne have kørt endnu en podieplacering hjem. Jeg mistede nogle potentielle point, men var dog helt uden for skyld, forklarede Mikkel Jensen.

Ansvaret for ulykken blev tildelt Lance Stroll, som flere gange tidligere har været tilkendt straffe for usportslige handlinger, og løbsledelsen valgte derfor at suspendere canadieren fra resten af weekenden.

I tredje og sidste løb søndag startede Mikkel Jensen fra en 2. plads, men tog straks førerpositionen efter en suveræn start på en stadig fugtig bane. Danskeren ledte løbet i fem omgange, hvorefter det gik galt – igen efter en periode med safetycar.


(Foto: FIA FORMULA 3 CHAMPIONSHIP)

– Jeg undveg en konkurrent for at undgå en kollision, men det betød til gengæld, at jeg røg af banen og endte i muren. End of race, desværre, lød det fra Mikkel Jensen.

– Der er ikke meget andet at gøre, end at se frem til næste afdeling, som heldigvis løber af stablen allerede om en uge. Jeg fik vist noget fart i denne weekend, og det skal jeg naturligvis bare blive ved med.

Mikkel Jensen forlod dog ikke Spa tomhændet, da han hentede syv point i weeekendens første løb, hvor han avancerede hele fem pladser fra 12. startposition. Danskeren holder nu en 8. plads i mesterskabet.

Teamchef: Surt show, men vi kigger fremad

Mikkel Jensens danske samarbejdspartner og management, Formula Racing, vender stadig tommelfingeren opad efter weekendens Formel 3-løb.

– Ingen tvivl om, at det er surt show at udgå fra to ud af tre løb. Mikkel mistede en masse potentielle point, og det er skidt for mesterskabet, lød det fra teamchef Allan Jørgensen.

– Men hans præstationer udvikler sig i den rigtige retning, og han imponerede os alle ved at hente sin første pole position foran mere end 30 konkurrenter, hvoraf en del har flere års Formel 3-erfaring.

– Efter fem afdelinger har Mikkel nu for alvor vist farten, og i denne weekend var han ganske enkelt ramt af sort uheld, hvilket han i øvrigt ikke var alene om.

Sjette afdeling af FIA Formula 3 European Championship køres den 26.-28. juni på tyske Norisring.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Formula Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 21/06/15 - Spa-Francorchamps - FIA F3 EU - FIA EM
  •