Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen vil tilbage på podiet i Belgien

FIA F3 EU 
19/06/15 

Efter sine to første podieplaceringer på Monza er Formula Racing-kører Mikkel Jensen klar til flere topresultater, når femte afdeling af FIA Formula 3 European Championship løber af stablen på belgiske Spa-Francorchamps i weekenden.
 

Formula Racing-kører Mikkel Jensen har naturligt høje forventninger til femte afdeling af det europæiske Formel 3-mesterskab, efter han tidligere på måneden hentede karrierens første podieplaceringer i den benhårde ungdomsserie.


Mikkel Jensen vil tilbage på podiet i Belgien.
(Foto: FIA F3 CHAMPIONSHIP)

– Det bliver godt at komme tilbage til Spa, hvor jeg ikke har kørt, siden min første sæson i ADAC Formel Masters i 2013, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den 20-årige stortalent imponerede ved at høste en 2. og en 3. plads i seneste afdeling af mesterskabet på Monza-banen i Italien.

Efter det tyske team, Mücke Motorsport, lokaliserede og løste et teknisk problem på danskerens racerbil, fandt det unge talent atter den fart, som han demonstrerede i 2014.

Danskeren forventer dog igen hård konkurrence, da flere af seriens topkørere har flere års Formel 3-erfaring på netop Spa-banen.

– Jeg har ikke kørt på Spa i en hurtig bil som Formel 3'eren, men jeg har studeret banen og har en god idé om, hvad jeg kan forvente. Jeg er sikker på, det bliver et godt ræs.

Mikkel Jensen forventer desuden et mere kontrolleret løb end på Monza, hvor tilskuerne og TV-seerne oplevede en del voldsomme crash, hvor kørere bogstaveligt talt fløj af banen i deres racerbiler.

– Formel 3 er en ungdomsserie, hvor alle kæmper for deres fremtid, og på Monza så vi alle, hvor hårdt det kan gå til, forklarer Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen var selv involveret i et sammenstød i weekendens tredje løb, hvor han udgik med et beskadiget forhjulsophæng.

Til forskel fra andre kørere blev danskeren dog ikke straffet for uheldet, som blev takseret som et normalt race incident.

Satser på top-5 i mesterskabet

Efter den seneste afdelings gode resultater ser Mikkel Jensen nu igen med mere positive øjne på sine chancer i mesterskabet.

– Jeg går stadig efter en placering blandt de fem bedste i mesterskabet, og det mener jeg bestemt også er muligt nu, lyder det fra Mikkel Jensen.


Mikkel Jensen vil tilbage på podiet i Belgien.
(Foto: FIA F3 CHAMPIONSHIP)

– Det ultimative for mig er at vinde løb, ikke mindst fordi det er svært at komme helt frem blandt de hurtigste, som har kørt i serien i flere sæsoner.

Le Mans-kommentator hos Eurosport

Mikkel Jensen var i den forgangne weekend gæst hos Eurosport, som havde inviteret den unge Formel 3-kører i boksen som gæstekommentator i forbindelse med årets udgave af 24-timers Le Mans.

– Det var en rigtig sjov oplevelse! Det foregik som et interview, hvor kommentatoren og TV-seerne stillede mig spørgsmål om min karriere, forklarer Mikkel Jensen.

Også Formula Racings unge GT-kører, Mikkel Mac, var i boksen hos Eurosport.

Formula Racing-kører dansk mester i karting

Mens verdens bedste racerkørere kæmpede i 24-timers Le Mans, kæmpede Formula Racings kartingtalenter i Søndersø, hvor de to sidste afdelinger af det store danske mesterskab, Dansk Super Kart, blev afviklet.

Alle teamets fire kartingkørere sluttede indenfor top-10 i mesterskabet, mens 8-årige Conrad Laursen sluttede med det bedst mulige resultat, nemlig som mesterskabsvinder i den lille Cadett Junior-klasse.

Det var ikke første gang, den unge kartingkører kunne stille sig øverst på podiet, da det flotte resultat kommer efter en lang række løbssejre. Men det var Laursens første mesterskab, og den imponerende bedrift høstede store roser fra teamet.

– Det er så flot og viser, at indsatsen fra både kører og mekaniker gennem hele sæsonen har båret frugt, lød det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


Conrad Laursen.
(Foto: KARTING I BILLEDER)

TIDSPLAN FOR FIA FORMULA 3 — SPA-FRANCORCHAMPS

Fredag 19. juni
10.20 — Træning #1
11.05 — Træning #2
13.55 — Kvalifikation #1
17.25 — Kvalifikation #2/3

Lørdag 20. juni
10.40 — RACE #1 (35 min)
15.40 — RACE #2 (35 min)

Søndag 21. juni
10.40 — RACE #3 (35 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Formula Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 21/06/15 - Spa-Francorchamps - FIA F3 EU - FIA EM
  •