Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussens teamkammerater sejrede på Le Mans

Le Mans 
14/06/15 

Le MansJan Magnussen måtte se til på sidelinjen, mens hans teamkammerater søndag eftermiddag kørte en suveræn sejr hjem i 24-timers Le Mans.
 

Mens Jan Magnussen aldrig nåede til start i den 83. udgave af 24-timers Le Mans, kørte teamkammeraterne Oliver Gavin, Tommy Milner og Jordan Taylor en suveræn sejr hjem i den franske klassiker.


Jan Magnussens teamkammerater sejrede på Le Mans.
(Foto: Richard Prince / Jan Magnussen Racing)

– Jeg er så glad på mit teams vegne, for den her sejr har de absolut fortjent, lød det fra Jan Magnussen efter sejrsceremonien.

Jan Magnussen var som bekendt ikke på startlisten grundet det voldsomme crash under torsdagens kvalifikation, som gav bilen så omfattende skader, at Corvette Racing for første gang i historien måtte lade en af sine to biler udgå inden starten på Le Mans.

– Naturligvis er jeg ærgerlig over, at det ikke er os, som stod oppe på det podium i dag. Vi havde en stærk bil, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kunne have været med i kampen om sejren sammen med vores teamkammerater.

Danskeren skulle have stillet til start i 24-timersløbet sammen med sin faste medkører, spanske Antonio Garcia, samt den australske tredjekører Ryan Briscoe, men trioen brugte i stedet kræfterne på opbakning til deres teamkammerater i søsterbilen.

Kæmpe forspring til Corvette

Det var Oliver Gavin, som søndag eftermiddag kørte Corvette C7.R #64 over målstregen efter et generelt stærkt løb, hvor den amerikanske racerbil konstant var med helt fremme i feltet og i flere perioder havde føringen i GTE Pro-klassen.

Med to timer tilbage af løbet så det imidlertid ud til, at sejren skulle gå til en Ferrari fra det italienske AF Corse-team, som efter et hurtigt pitstop skabte sig et forspring på mere end et halvt minut ned til Corvetten.


Jan Magnussen.
(Foto: Richard Prince / Jan Magnussen Racing)

Men da samme Ferrari kort efter måtte fortrække til garagen med en skade på bilens bagende, smuttede Gavin udenom og fik snart et forspring på hele fem omgange ned til den nærmeste konkurrent.

Det var Oliver Gavins femte sejr for Corvette Racing på Le Mans, hvoraf de tre er opnået sammen med Jan Magnussen.

Med i Corvette C7.R #64 var de to amerikanere Tommy Milner, som én gang tidligere har vundet 24-timersløbet for Corvette Racing, og Jordan Taylor, som hentede sin første Le Mans-sejr denne weekend.

– Kæmpe tillykke til Gavin, Milner og Taylor. De har virkelig kæmpet for det her, og det er absolut fortjent, at de står øverst på podiet i dag, lød det fra Jan Magnussen.

– For mit eget vedkommende er jeg bare glad for, at Corvette Racing ved, hvordan man bygger en sikker racerbil. Jeg kom intet til, selv om det var en grim ulykke, og jeg er hundrede procent klar til næste løb på Watkins Glen i New York om to uger.

– Der kommer et nyt Le Mans til næste år. Jeg glæder mig allerede.

Jan Magnusssen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Le Mans
  • 14/06/15 - Le Mans - Le Mans
  •