Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-rallyfeltet jagter matchpoint i Himmerland

DM Rally 
06/06/15 

Motorsport Nordjylland (MNJ) ser lørdag d. 20. juni frem til Ecoteck Rally Himmerland 2015, hvor nordjyderne kan præsentere 126 km. konkurrencestrækning - fordelt på 10 hastighedsprøver. Arrangementet er 2. afdeling af DM-rallyserien 2015.
 

- Rallyteamene kommer på svære udfordringer med at holde skarpheden i top helt frem til målflaget på prøverne, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Vi har således fundet nogle af de klassiske himmerlandske prøver frem igen, som flere af rallykørerne kender fra de sæsoner, hvor vi var europæiske mestre i at ramme årets eneste sneweekend.

MNJ fortsætter sidste års succes med den såkaldte shake down-hastighedsprøve. Her får deltagerne lejlighed til aftestning af materiellet inden startskuddet på selve Rally Ecoteck Himmerland 2015.

- Shake down’en foregår fredag aften (19. juni) på MNJ’s Rally Cross-stadion i Nysum, fortsætter Bjarne Sørensen. - Her har udvidelsen med den nye banesløjfe gjort rallyprøven endnu mere spændende. Shake down-prøven vil naturligvis også være en del af selve rallyet om lørdagen.


Christian K. Jensen og Freddy Pedersen går efter generalsejren i Ecoteck Rally Himmerland 2015
(Foto: Kirketerp)

Et af de "sultne" rallyteams efter revanche fra DM-premieren i Sønderjylland er Christian K. Jensen og Freddy Pedersen. Midtjyderne skiftede i 2014 til den tunede firehjulstrækker: Peugeot 208 T16, men sluttede på en lidt uvant tredjeplads generelt i Sønderjylland.

- Vi dummede os lidt på den første hastighedsprøve, oplyser Christian K. Jensen. – Her var vi uheldige med, at rallybilen gik i stå. Rallyet var samtidig forholdsvis kort, hvorfor vi ikke kunne indhente tidstabet. Vi scorede dog en sejr i 4WD-divisionen foran Ib Kragh og Mie Petersen i deres potente Citroën DS3 R5.

- Rally Ecoteck Himmerland 2015 afvikles omkring Madum Sø, Stenstrup, Nysum Banen, Hobro’s nordlige industrikvarter samt Lindum Skov, oplyser Bjarne Sørensen. - Vi har tidligere påregnet at bruge Hobro Havn som flotte omgivelser for vores rallycentrum og serviceområde, men grundet byggerod er dette er blevet flyttet til Nysum Banen. Her får publikum desuden mulighed for at kikke på de til tider intense mekaniker-aktiviteter.


Ib Kragh og Mie Petersen stiller til start i den spændende og potente Citroën DS3 R5
(Foto: Kirketerp)

Tredjebedste rallyteam i 4WD-divisionen var Torben Sørensen og Henrik Pedersen (Randers/Hobro) i Subaru Impreza WRX Sti.

- Vi har på det seneste eksperimenteret meget med opsætning af undervognen, oplyser Torben Pedersen. - Dette ser nu ud til at fungere fornuftigt. I DM-premieren blev vi dog fanget på det forkerte dækvalg. Det smådryppede lidt i midtvejspausen, men vi besluttede at køre på tørvejrsdæk. Men på den næste hastighedsprøve stod regnen ned i lårtykke stråler, hvilket kostede os nogle konkurrencesekunder.


Torben Sørensen og Henrik Pedersen vil forsvare deres foreløbige treer 4WD-divisionen på næsten-hjemmebane
(Foto: Kirketerp)

MNJ'erne: John og Johnni Bragenholdt Christensen fik DM-rallydebut i deres serienære Peugeot 206 GTI i Ecoteck Rally Himmerland 2013. Nordjyderne ser igen frem til rallyoplevelserne på hjemmebane, og sigter målrettet efter en klassesejr.


John og Johnni Bragenholdt Christensen går efter klassesejren med deres serienære Peugeot 206 GTI
(Foto: Kirketerp)

Motorsport Nordjylland / Ecoteck Rally Himmerland 2015

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Hobro
  • 20/06/15 - Hobro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: