Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Christina Nielsen til start på Le Mans i Aston Martin Racing Festival

Le Mans 
06/06/15 

Le MansChristina Nielsen får opfyldt en stor drøm, når hun om lidt over en uge skal køre løb på den legendariske Le Mans bane i Frankrig. Hendes helt store ambition er en plads i startfeltet når starten går til det klassiske 24 timers løb, men den ambition kommer til at vente minimum et år mere. Få timer før starten til dette års 83. udgave af Le Mans, afvikles lørdag formiddag Aston Martin Racing Festival, hvor 38 Aston Martin biler stiller til start i et løb.
 

Og som Aston Martin kører i USA deltager Christina Nielsen i løbet sammen med TRG Aston Martin Racing, hvor hun skal køre Aston Martin V12 Vantage i GT3 klassen, i øvrigt samme bil som hun i sidste weekend sluttede 2’er med i TUDOR United Sportscar Championship i Detroit, USA. Bilen blev efter målflaget, med holdkammerat James Davison bag rattet, involveret i et voldsomt uheld, så teamet har haft travlt med at genopbygge bilen og få sendt den til Europa.


Den flotte Azurblå Aston Martin V12 Vantage som Christina stiller til start i ved Aston Martin Racing Festival på Le Mans
(Foto: Jan Kaiser)

“Jeg er super spændt på, endelig at komme til at køre på en af verdens mest legendariske racerbaner” fortæller Christina Nielsen. “Jeg skal desværre ikke deltage i 24 timers Le Mans, hvilket selvfølgelig ville være det ultimative. Men det her er en fantastisk mulighed, for at komme til at køre på banen og samtidig blive set af nogle af verdens mest professionelle teams. Og så er det selvfølgelig en god forberedelse til den dag, hvor jeg forhåbentligt får muligheden for at køre med i det store løb. Det er fedt, jeg kører løbet i mine egen bil racerbil fra USA, så jeg kan koncentrere mig om, at lære banen at kende”.

Selvom Christina glæder sig til at få opfyldt drømmen om at køre på den 13 kilometer legendariske bane, bliver det også en følelsesmæssig hård oplevelse. Det store danske racertalent Allan Simonsen, der så tragisk omkom under løbet i 2013, var en nær ven af Christina og hendes far, den tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen. Lars Erik Nielsen sluttede sammen med Allan Simonsen på tredjepladsen i GT2 klassen på Le Mans i 2007 og Christina var holdkammerat med Allan i 2013, hvor de to kørte sammen og vandt sejre sammen i ADAC GT Masters indtil Allans død.


Christina Nielsen og Allan Simonsen efter en sejr i ADAC GT Masters 2013, hvor Christina endte med at vinde rookie mesterskabet

”Allan er savnet af min far og jeg, hver eneste dag og jeg kommer ikke udenom, at det bliver hårdt at komme ned til Le Mans banen, men jeg ved også at Allan ville være stolt over at se mig der og jeg vil gøre mit bedste, for at lave en topplacering i løbet og så håber jeg, at jeg næste år kommer til start i det rigtige Le Mans løb”.


Lars Erik Nielsen og Allan Simonsen på podiet på Le Mans i 2007

Christina Nielsens ambitioner om at deltage i 24 timers løbet, kom i år endnu tættere på, da hun var tilmeldt som kører i den danske Ferrari fra Formula Racing, der står som anden reserve til at deltage i løbet. Men Christinas forpligtelser i USA, betød at hun ikke kunne få fri til at deltage i den obligatoriske Le Mans testdag, da hun i Detroit skulle deltage i tre løb i to forskellige klasser.

Løbet starter lørdag kl. 11.15, træning afvikles onsdag kl. 20.30-21.30 og kvalifikation torsdag kl. 17.30-18.30.

De 38 tilmeldte biler er fordelt som 3 biler i GT2 klassen, 6 biler i GT3, 25 i GT4 og derudover 4 special inviterede biler med blandt andet en GT1 kørt af den danske teamejer Jan Struve og en Zagato kørt af Jac Nellemann.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Le Mans
  • 14/06/15 - Le Mans - Le Mans
  •