Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Historisk motorsport

Kenneth Jerkel og Jerkel Racing gav den gas til Roskilde Ring Jubilæums Løb

Historisk 
03/06/15 

Kenneth Jerkel og Jerkel Racing var i weekenden som mange andre mødt op til Roskilde Ring Jubilæums Løb for at deltage i disciplinen 1000 meter på tid i teamets Suzuki Swift Sport, som normalt deltager i Yokohama 1600 Challenge.
Teamet var ellers lige ved ikke at kunne deltage i weekenden, da et lille uheld fredag morgen, hvor frontklappen på Swiften ikke var lukket, medførte at den blæste op i forruden og smadderet både forruden og frontklappen. Men i alt hast nåede Swiften alligevel at blive klar til sidst, så teamet nåede med i løbet lørdag og søndag.
 

Lørdag var det så tid til at skulle på banen for første gang i 1000 meter på tid. Der blev ikke taget tider om lørdagen, så det er ikke til at sige hvordan det gik. Men bilen kørte rigtig godt og Kenneth var meget tilfreds med både bilen og den nye bybane. Det var i øvrigt første gang, at Kenneth skulle køre race på en bybane.

Senere på dagen blev der kørt Race for Roskilde. Her fik Kenneth også mulighed for at køre nogle omgange på banen, sammen med nogle af de sportsvogne og Supertourisme biler der gav ture til de betalende gæster.

Kenneth udtaler ”det var rigtig sjovt at køre en masse omgange for fuld hammer side om side med Porsche 911 GT3, Ferrari 458 Spider, Lamborghini Aventador og Supertourisme bilerne, på den her super fede bybane”

Kenneth fik også et par omgange i en fin duel med Henrik Sørensen og Michael Scharstein som også kører i 1600 Challenge biler i henholdsvis Suzuki Swift Sport og Peugeot 207.

Om søndagen var det så tid til igen at køre 1000 meter på tid. Det gik rigtig godt, efter den første gennemkørsel af banen var Kenneth nummer 2 blandt 1600 Challenge bilerne, kun 4/10 efter Henrik Sørensen. I de efterfølgende gennemkørsler forbedret Kenneth sig kun en lille smule og i den sidste gennemkørsel lykkes det for både Peter Sørensen og Michael Scharstein, at forbedre sig så meget, at de begge smuttede forbi Kenneth.

Det blev desværre kun til en 4 plads blandt 1600 Challenge bilerne og en 17 plads i det 25 bilers store felt, som blev vundet af Superkart køren Henrik Vejen i tiden 33,873

Alt i alt har det været en super fed weekend. En super fed bane med en masse tilskuere. Der var en rigtig god stemning i den legendariske motorsports by, som tidligere har huset Formel 1 løb og har opfostrede en masse motorsports talenter gemmen tiderne. Så opfordringen her fra teamet må klart være, at gentage succesen til næste år. Tak til alle de frivillige som gjorde det muligt at afholde hele eventen. Tak til borgerne i Roskilde og Roskilde Kommune for lån af byen. Tak til alle de mange tilskuere som mødte op og støttede den gode sag.

I næste weekend går det igen løs for Kenneth Jerkel og Jerkel Racing på Padborg Park til anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet. Her skal teamet i den grad ud og jagte point, oven på den meget dårlige start på sæsonen, hvor motoren stod af efter den første frie træning. Det ikke var muligt at få bilen klar til resten af weekenden. Det endte derfor med 0 point og en 22 plads, hvilket betød en sidsteplads i mesterskabet. Så der er helt sikkert noget at jagte i Padborg, efter en rigtig god weekend i Roskilde, hvor bilen kørte godt og der var masser af fart i både kører og bil. Teamet ser frem til Padborg Park med spænding og stor optimisme.

Jerkel Racing


Læs mere om:
 • Kenneth Jerkel
 • Roskilde
 • 31/05/15 - Roskilde - Historisk
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS