Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Historisk motorsport

Flot race og glade tilskuere til Roskilde Ring Jubilæumsløb

Historisk 
01/06/15 

I den forgangne weekend var området omkring Roskilde Havn forvandlet til en historisk motorsportsfest som en hyldest til 60 års jubilæet for Roskilde Ring.
 

Det var en særlig historie, der blev genoplivet, da Roskilde atter stod i motorsportens tegn, denne gang med Roskilde Ring Jubilæumsløb, der var en fejring af, at det i år er 60 år siden, at Danmarks mest kendte racerbane blev indviet.
Både lørdag og søndag indtog de mange historiske motorsportsklasser Roskilde, og over to dage rungede de klassiske racermotorer i Domkirkebyens gader, mens tusindvis af tilskuer tog opstilling langs den anlagte bybane ved Roskilde Havn.


Borgmester Joy Mogensen klipper snoren til Roskilde Ring Jubilæumsløb

Mens den oprindelig Roskilde Ring blev taget i brug den 5. juni 1955, var det første gang, at der blev kørt væddeløb på bybanen i bunden af Roskilde Fjord. Med Roskilde Havn som baggrund bød den 1.170 meter lange bybane på et kuperet og udfordrende forløb med start/mål langside på Sankt Clara Vej.

Foruden konkurrencedyster i racerklasserne, Historiske biler op til 1965 og Historiske biler op til 1971, samt opvisningsløb i både Formel racere og motorcykler, var et af weekendens højdepunkter 1.000 meter på tid inspireret af den klassiske Hill Climb disciplin. Fælles for de mange racerklasser var entusiastisk kørsel og store smil efter oplevelsen af det nye baneforløb.

Løbsarrangør Automobil Sports Klubben Hedeland, som i sin tid stod for arrangementerne på Roskilde Ring, ønsker at overbringe stor anerkendelse til både den positive opbakning fra lokalmiljøet i området, samt den imødekommenhed og generøsitet der er modtaget fra Roskilde Kommune. At omdanne trafikale kundepunkter til en moderne racerbane i et bymiljø kan kun virkeliggøres med støtte og forståelse fra lokale myndigheder, instanser og ikke mindst beboere.

”Det er med stor begejstring, at hele organisationen bag Roskilde Ring Jubilæumsløb ser tilbage på en flot og værdig hyldestweekend, hvor vi føler, at de mange historiske racerklasser blev afviklet, med en stor sportslig succes,” udtaler Carl Christian Hansen, Formand for Automobil Sports Klubben Hedeland.

I forbindelse med Roskilde Ring Jubilæumsløb var det ligeledes muligt for publikum at købe en passagertur i en racerbil eller sportsvogn på bybanen, og alle indsamlede midler er ubeskåret doneret til Børneafdelingen på Roskilde Sygehus.
I sammenarbejde med Sportscar Event blev der kørt et rekordstort beløb ind på 147.000 kroner, og den store check blev ved afslutningen af weekenden overrakt til Ledende Overlæge på Roskilde Sygehus Jonas W. Manthorpe.

Roskilde Ring Jubilæumsløb
www.rrjl.dk

Thomas Wulff


Læs mere om:
 • Roskilde
 • 31/05/15 - Roskilde - Historisk
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS