Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Lucas Sommerlund på toppen - vinder igen

Dansk Super Kart 
01/06/15 

Sikke en dejlig pinse at kigge tilbage på, den har dog ikke stået på karneval og brasilianske bongo rytmer....
Nej, for hvis man har fulgt med på Facebook, kan man ikke være i tvivl om, at den igen har stået på gokart på højt plan - denne gang var det DSK, Dansk Super Kart.
 

Om fredagen gik træningerne fint. Tiderne var i top 10 og delvis ok. Der blev skruet meget på karten for at finde den helt præcise opsætning, så vi helst skulle være i en top 3. Fræs er nummer 1 i Danmarks mesterskabet efter 1. og 2. afdeling, men det er meget tæt, så der skal ”kløves” på over hele weekenden for at få det bedste ud af 3. og 4. afdeling, som blev kørt her i Pinsen.

I de to træninger lørdag, kom Fræs tættere og tættere på toppen, og var nu klar til en spændende dag med masser af race. Tidtagningen blev kørt i tørvejr, og nu skulle Fræs vise, at alt det vi har trænet og skruet frem og tilbage ikke forgæves. Og det gjorde han i den grad!!

Han blev holdende i pitt’en til alle de andre havde kørt omkring tre omgange, og holdte så øje med, hvor der var et godt hul mellem de andre kørere.... Is i maven hedder det. Tre omgange skulle der til, så var tiden sat til en P1, og han kunne vinkes ind. Eftermiddagen stod på 1. og 2. heat, samt finalen. Fræs lavede rent bord ved at sætte alle konkurrenterne bag sig hele lørdagen. Han vinder 1. heat, 2. heat og såmænd også finalen!! Det var så stort og en kæmpe succes for Team Fræs.

Søndag blev en lidt anden dag må man sige. Søndagen bestod af en træning, tidstagning, to heat og en finale. I træningen blev han to’er. Tidtagningen var den vildeste til dato, Lucas Svensson havde sat en helt vild tid på 36,901 sek. Fræs kørte ud igen lang tid efter konkurrenterne, og susede af sted. Jeg (Mikkel) havde sagt tre omgange, og så skulle tiden været slået. Han valgte så at køre fuldstændig samme tid 36,901, så her var det der skulle handles hurtigt fra min side, at push ham til en omgang mere ( med tegnesprog) og den knægt er for ”syg” han satte de næste 3 omgange inden for 0,012 sek. Så jeg kaldte ham ind, for i mellemtiden havde jeg tjekket de andres tider som var stagneret. P1 yes yes!

1. heat bliver et rigtig klogt og taktisk løb af Fræs og hans gode holdkammerat Rune, de fik lavet et kæmpe hul til nr. 3. På sidste omgang smutter Rune forbi Fræs, og får så en meget velfortjent P1. 2. Heat starter Fræs P1, og kørte den hjem, men det var ikke uden kamp.

Finalen var ikke ligefrem som gårdagens. Starten gik, og Fræs fik en super god start. Han fik hurtigt lavet et lille hul ned til nr. 2, men en mekanikerfejl gør, at Fræs skal kæmpe rigtig meget med karten, kontramøtrikkerne, der holder sporstangen går løs, og højre forhjul begyndte at stå på tværs.... Fræs kæmpede karten i mål på en meget skuffende 9 plads... Rigtig synd for ham. Men jeg, som træner, mekaniker og far tager hatten af for, at Fræs kæmpede resten af løbet og endte på en 9. Plads! Fræs vidste udmærket, hvad der var galt - nemlig noget med styrtøjet, så han bad mig sætte sporingsudstyret på for at finde fejlen, og han fik ret, den stod mere end 28mm forkert (normalt ca 2mm).

Vi er så klar til at tage kampen op om tre uger på Søndersø Gokart Bane, som har beliggenhed på Nordfyn. De næste par uger står på træning, træning og atter træning!!!

Stor tak til

JL hydrulik
Peter Olsen Automobiler
JS Racing

Uden jer havde I været fri for at læse alt dette.

Mikkel Sommerlund


Læs mere om:
  • Lucas Sommerlund
  • Roskilde Racing Center
  •