Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Lumsk kvalifikation ødelagde weekenden

Yokohama
1600 Challenge 

13/05/15 
Yokohama

Lumske vejrforhold i kvalifikationen forhindrede de ønskede resultater for Jens Jensen i Yokohama 1600 Challenge.
Teamet havde forud for Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen forberedt den blå Peugeot 106 Rallye fra ende til anden og følte derfor at de var velforberedte til den nye sæson.
 

Træningen startede lørdag formiddag 9.45 og her gjalt det om at få banket vinterrusten af. Modsat flere af de andre hold, havde Jens ikke været ude og teste forud for sæsonstarten. Så de første omgange gik med at få nye bremser kørt til og lilleså stille få kroppen op i fart igen. Da de 20 minutters træningen var gået, var det også et tilfredsstillende resultat, med 10. bedste tid ud af de 22 kørere.


(Foto: CN Photo)

Omkring middagstid begyndte grå skyer at trække ind over banen og sende regndråber mod den ellers tørre asfalt. Det var dog ikke meget vand der kom, så teamet valgte at blive på tørvejrsdæk til kvalifikationen, hvilket størstedelen af konkurrenterne også gjorde.

Regnen tiltog dog få minutter inde i kvalifikationen, så det faktisk viste sig at alle kørerne satte deres bedste tid på 2. eller 3. omgang. Traditionelt set er det først længere henne i kvalifikationen at Jens plejer at sætte tiderne, så derfor var han på det tidspunkt stadig ved at køre sig varm, og lod flere kørere passere, på det der skulle vise sig at blive hans hurtigste omgang i kvalifikationen.

Derved blev det til en meget skuffende 18. startposition.

Heldigvis var der ikke en regnsky i nærheden da det første af 2 heats skulle køres søndag formiddag.

Da de 5 røde lamper slukkede, fik den unge kører en rigtig fin start og overhalede et par konkurrenter inden sving 1. De tætte kampe gennem feltet gjorde at placeringerne bølgede lidt frem og tilbage, så han da de 12 omgange var kørt, endte det samme sted som han startede – 18. pladsen.


Der var kamp til sidste meter i heat 1
(Foto: CN Photo)

Det var hermed også startpositionen til løb 2. Her var der lidt mere dramatik under starten, da Jens måtte undvige for ikke at blive ramt af en konkurrent, som kom lidt for tæt på. Derfor blev der tabt en enkelt placering i starten.

Herefter gik det dog kun en vej, og det var fremad. Stille og roligt kørte han sig op gennem feltet, og lavede bl.a. en rigtig god overhaling i sving 1 og 2, hvor det lykkedes at komme forbi to konkurrenter på samme tid. Med yderligere nogle overhalinger på de resterende omgange, kunne han krydse målstregen på en tilfredsstillende 13. plads.

”Weekenden forløb egentlig nogenlunde bortset fra kvalifikationen,” opsummerer køreren efter søndagens løb.

”I træningen viste vi, at der var god fart i bilen, men pga. kvalifikationsresultatet kom jeg til at hænge fast bag nogen, som jeg bare ikke kunne komme forbi i heat 1. Jeg var meget hurtigere end dem – men de steder på banen, hvor man kan overhale, manglede jeg lige det sidste til at kunne trække forbi.”

”Heat 2 gik meget bedre, og da fik da også kørt min personligt bedste omgangstid i weekenden i heat 2. Og så kom jeg forbi en masse konkurrenter. Så hvis man inden weekend havde sagt at det ville blive P18 og P13 i de to heats, ville jeg have utrolig skuffet. Men den gode opkørsel i heat 2, gjorde det til en ok weekend. Men selvfølgelig burde der have været mange flere point på kontoen.” slutter køreren.


(Foto: CN Photo)

Teamet drager fra første weekend med 11 point på kontoen og en samlet 16. plads i DIF Danmarksmesterskabet.

Næste løb køres på Padborg Park, hvor teamet sidste år også viste god fart under tørre forhold. Så det bliver der krydet fingre for at der er 6.-7. juni, når 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge 2015 køres.

Jensen Racing

JJ Media


Læs mere om:
 • Jens Jensen
 • Jyllandsringen
 • 26/04/15 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS