Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Ødelagt viskermotor blev startskuddet til problemfyldt weekend for Kevin Rossel

Danish
Supertourisme
Turbo 

13/05/15 

i 2. afdeling af Super Tourisme
Regnvejr er normalt ikke en racerkørers livret. Men forholdene er ens for alle. At bruge regn som undskyldning for en næsten ødelagt weekend vil man sjældent få en racerkører til at indrømme. Men regnvejret lørdag eftermiddag under tidtagningen på Ring Djursland blev et skæbnesvangert møde for Kevin Rossel.
 

Netop som tidtagningen gik i gang og regnen silede ned over den smukke bane, brændte Kevins Rossels viskermotor af. Unægteligt ikke noget der gør det nemmere at tage konkurrencen op med det i forvejen stjernespækkede felt. Selv om teamet trak ham ind og prøvede at rense hans ruder, blev det en næsten ”blind date” med Ring Djurslands asfalt. Resultatet udeblev heller ikke. En tur i hegnet og så var den tidtagning slut. En 11. plads og et farvel til søndagens Super Pole.


Silende regn og en brændt viskermotor blev en kæmpeudfordring for Kevin Rossel under lørdagens tidtagning på Ring Djursland

Søndag blev meget dramatisk
En startplacering som nr. 11 er i bogstaveligste forstand op ad bakke i bakkerne på Djursland. I dagens første afdeling var det angreb fra første minut, men på den relativ korte bane blev det kun til et par placeringsændringer. En godkendt 9. plads gav samme startplacering i 2. afdeling.

En kanonstart og Kevin Rossel lå pludselig i hård infight med teamkammeraten Michael Outsen, Christian Siepmann og Emil Leegaard Andersen. Pludselig blev Christin Siepmann ramt bagfra og sammenstødet satte en dominoeffekt i gang hvor alle fire crashede voldsomt. Heldigvis kom ingen af kørerne nævneværdig til skade men løb 2 var slut for alle 4. Uheldet betød i øvrigt at hele 8 omgange måtte køres under safety-car inden der var ryddet tilstrækkeligt.

I teamet blev der arbejdet på højtryk for at få Kevin Rossels racer klar til 3. afdeling. Et superjob og masser af gaffatape, så var bilen klar til 3. afdeling.

Ny superstart fra Kevin Rossel inden dagens mest kedelige episode. I forbindelse med pitstoppet valgte Kevin Rossel en forkert bane på vej ud af pitten. En ”stop and go” straf ødelage naturligvis muligheden for et rigtig go placering. En beskeden 11. plads i stedet for en mulig top 4 i finalen vil nok ærgre i lang tid.

Men måske den pris en ung kører må betale for at få erfaring med de enkelte baner.

”Jeg er klar til mere”
Denne weekends modgang har dog langt fra slået den unge kører ud. ”I morgen er den slettet på nethinden,”. Nu må vi se fremad mod 3. afdeling, der køres på den legendariske Spa bane i Belgien den 6-7. juni. Og jeg er stadig optimistisk. Teamet og jeg er ved at lære hinanden rigtig godt at kende. De arbejder super professionelt. Jeg vil gå benhårdt efter en sejr på Spa. Jeg føler virkelig, at vi nu har det niveau, der skal til, slutter en optimistisk Kevin Rossel.

Bent Christensen


Læs mere om:
  • Kevin Rossel
  • Ring Djursland
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  •