Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Kommende læge med fart i blodet

Danish
Supertourisme
Turbo 

08/05/15 

Tirsdag på vagt på Rigshospitalet i København. Her i weekenden på Ring Djursland. Johan Jokinen har fart i blodet. Han skal også skynde sig, hvis han både vil gennemføre en lægeuddannelse og samtidig også klare sig blandt de hurtigste i dansk motorsport.
 

Faktisk havde Jokinen opgivet at nå begge dele, og i mere end to sæsoner sad han ikke i en racerbil. Nu giver han så både studier og racerkarriere en ny chance.

Johan Jokinen er med i Danish Supertourisme Turbo. Han fik en lovende start på Padborg Park i april. I tidskørslen var han hurtigst lige indtil sidste omgang, hvor Michael Outzen viste, at han allerede havde fået banket rusten af foden på gaspedalen.


Johan Kokinen
(Foto: Motorsporten.dk)

- Jeg var forberedt på, at der også lige skulle rystes noget ungt rust af mig efter næsten tre års pause, siger Johan Jokinen.

I premierens superpole viste han dog igen sin klasse og var tredje hurtigst. Til gengæld var der ikke meget, der lykkedes for Jokinen i de tre følgende heats.

- Det blev i sidste ende en rigtig rodet weekend. Jeg blev ramt af en anden bil, og jeg fik bremseproblemer, og bilen var ikke sat op, som den skulle.

Det håber Johan Jokinen, at den er her i weekenden på Djursland. Men han ved det faktisk ikke. - Jeg har været optaget af en eksamen, og det er ikke blevet til ret megen søvn, og jeg har slet ikke haft tid til testkørsel siden premieren.

Johan Jokinen er i øvrigt ikke kun ude i dobbeltrollen som lægestuderende og racerkører. Han er også ansat i unionen som landstræner for de yngste go kart-kørere. Selv om han ikke har siddet i supertourisme-raceren siden Padborg Park, er han alligevel optimist. Han vil igen forsøge at tage kampen op mod de store navne i klassen.

Det samme vil en anden ung kører. Frederik Vodder fra Roskilde tog omgang efter omgang på Padborg Park i onsdags, og han er godt forberedt til weekendens løb.


Frederik Vodder
(Foto: Motorsporten.dk)

- Jeg skal først og fremmest forbedre min tidskørsel, og vi forsøger at ramme et bedre setup på bilen til weekenden, siger Frederik Vodder.

Det er kørere som Jokinen, Vodder, Kevin Rossel og Frederik Mortensen fra den unge generation, der er indstillet på at stjæle overhalingsbanen fra den førende i Danish Supertourisme Turbo, Michael Outzen, i en stor racerweekend på Ring Djursland..

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Johan Jokinen
  • Ring Djursland
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  •