Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Klassiske rallybiler i Roskilde

Oresund Rally 
01/05/15 

Borgmester Joy Mogensen starter Oresund Rally
Nordens elite i rally for klassiske biler er til start, når Roskildes borgmester Joy Mogensen på lørdag den 9. maj klokken 10 hæver startflaget for første deltager i Oresund Rally foran Scandic Roskilde.
Der er lagt op til en heftig dansk-norsk-svensk dyst i det 240 kilometer lange rally, der ad små snoede landeveje fører mod Ringsted og senere til mål i Ramsømagle.
 

Fra Danmark kommer de sidste to års vindere, far og søn Lars og Simon Hjorth fra Frederikssund og Middelfart. De stiller op i deres veltjente Triumph TR4A fra 1966. De får dog hård modstand fra løbets 2012-vinder, nordmanden Terje Nilssen. Han kører med John Toreby i en VW 1303S fra 1973.


Lars og Simon Hjorth fra Frederikssund og Middelfart vil forsøge at vinde Oresund Rally for tredje år i træk
(Foto: Michael Eisenberg)

Hans Kolby, Lem og England, kører normalt i den Lancia, som han blev nr. 21 med i Rallye Monte-Carlo i sit første forsøg i 2014. I Oresund Rally møder han dog op i en Jaguar E-type fra 1969 med Ole Frederiksen, Skibby, som codriver. Begge er tidligere danmarksmestre i hastighedsrally.


Hans Kolby, Lem og England, kører normalt rally i denne Lancia, men stiller op i Oresund Rally en Jaguar E
(Foto: Michael Eisenberg)

Bedste dansker i Rallye Monte-Carlo de senere år, Toni Hansen fra Horsens, stiller op i sin Audi 80 GLE, som han blev nr. 11 med i "Monte" i 2014. Han har journalist Felix Lenstrup, København, med sig som codriver.


Toni Hansen fra Horsens har leveret imponerende resultater i Rallye Monte-Carlo Historique med denne Audi 80 GLE. I Oresund Rally har han journalist Felix Lenstrup, København, som codriver.
(Foto: Michael Eisenberg)

Fra Sverige møder ægteparret Anna og Hans Sylvan i en Porsche 924 turbo fra 1979. De har en 11. plads som bedste resultat i Oresund Rally. I 1970'erne var Hans Sylvan codriver for en af verdens dengang bedste kørere, den senere verdensmester Stig Blomquist.

Vinderen af Rallye Monte-Carlo Historique 2009, nordmanden Tore Fredriksen, stiller op som codriver for sin landsmand Thorbjørn Bye i en BMW 2002 tii fra 1974. Fredriksen vandt Oresund Rally i 2012 med Terje Nilssen.


Terje Nilssen fra Norge er opsat på at gentage sin sejr i Oresund Rally i 2012.
(Foto: Michael Eisenberg)

Oresund Rally har også en turistklasse for deltagere med ringe eller igen erfaring i motorsport. Her finder man ædle biler som Aston Martin DB4 fra 1960 og Jaguar E-type fra 1961, den sidste kørt af Peter Mikkelsen fra Ålsgårde.

Tilskuere kan se deltagernes flotte klassiske biler på landevejene, når de kører gennem Atterup Huse og passerer tæt ved Sporvejsmuseet på vej mod Valsølille kl. ca. 10.45-11.45 eller ved pausen ved Ramsømagle Forsamlingshus kl. ca. 12.40-14.15.


Oresund Rally er lige dele køreglæde, spændende biler og smukke, østsjællandske veje. Peter Mikkelsen, Ålsgårde, stiller op med denne smukke Jaguar E i turistklassen.
(Foto: Michael Eisenberg)

I klassisk pålidelighedsrally gælder det ikke om at køre hurtigst, men om mest præcist at overholde en gennemsnitshastighed, der ikke overstiger 50 kilometer i timen.

Oresund Rally tæller til det uofficielle danske mesterskab FDM DASU Classic og til det nordeuropæiske mesterskab NEZ Regularity Championship. Rallyet sponsoreret af Yokohama, Opel og Peugeot. Mellem 40 og 50 deltagende mandskaber forventes til start.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Roskilde
 • 09/05/15 - Roskilde - Oresund Rally
 •  
   

  Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions