Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Tequila Patrón ESM er klar til kamp på Spa, i nye Ligier P2

FIA WEC 
30/04/15 

World Endurance ChampionshipFor seks uger siden, skrev Tequila Patrón ESM om deres skifte til Onroak Automotive Ligier JS P2 prototyper. Den kommende weekend vil de deltage i deres første løb i nye biler, ved seks timers løbet på Spa, Belgien. David Heinemeier Hansson, og resten af teamet, er fast besluttede på at ende på podiet.
 

Med en bil fuld af de seneste teknologier, forventer Tequila Patrón ESM at give kamp til stregen i toppen af LMP2 klassen, med de to identiske Ligier JS P2 prototyper, der er bestykket med Honda HR28TT V6 motorer. Den sort-grøn-bemalede bil bliver meget genkendelig på banen, og den eneste forskel på de to biler, udover numrene, bliver sorte spejle på nr 30, og grønne på nr 31.

Og det er nr 30 der er specielt interessante for danske fans, da det er her vi finder David Heinemeier Hansson, der sammen med Scott Sharp og Ryan Dalziel, går efter endnu en podie placering. Senest ved løbet på Silverstone fik de en kort smag for podiet - en placeringer der desværre forsvandt med en teknisk diskvalifikation. Men de har også erfaringen for podiet fra Curcuit of the Americas.

Kort før 6 timers løbet på Spa, tog Scott Sharp og Ryan Dalziel, sammen med Ed Brown, en tur til Spa, for at køre et par omgange, og blive bekendt med banen. De kan alle se frem til en hård kamp i LMP2 klassen, hvor der i år deltager 10 LMP2 biler på Spa - 2 mere end på Silverstone, og der kommer i alt 34 biler til start.

To af de vigtigste sektioner på Spa, er Eau Rouge (sving 3, 4 og 5) og Blancimont (sving 17). Eau Rouge er en hurtig venstre-højre-venstre kombination, der bringer dig ind i en blind stigning, der leder op til den lange Kemmel, der er en ideel zone til overhaling. Blanchimont er et høj-hastigheds sving før den afsluttende chikane der leder ind til pit-langsiden. At mestre disse to sektioner, kan være nøglen til en god kvalifikations-omgang, og er optimale steder til overhalinger under løbet.

David Heinemeier Hansson:
"Eau Rouge er en af de store øjeblikke på kalenderen. Uanset hvor mange gange man kører gennem svingene, tager det, helt bogstaveligt, vejret fra dig. Spa er en fryd at besøge, alene for det sving, og resten af banen er ren bonus. Jeg har haft gode erfaringer fra banen de sidste to år, med en anden-plads i GTE-AM sidste år, og en anden-plads i LMP2 i 2013. Så forhåbentligt kan vi gøre det lige en tak bedre denne gang, i vores helt nye Ligier, og genvinde nogle at de point vi tabte på Silverstone. 'If in doubt, go flat!' "

Vær med når løbet køres på lørdag, kl 14:30. Eurosport sender fra kl 18:30

MRR

Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Spa-Francorchamps
  • 02/05/15 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •