Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Det var en meget svingende weekend for Nicki Thiim

ADAC GT
Masters 

28/04/15 

Det var en meget variende weekend for Nicki Thiim for nu at sige det pænt. Desværre blev det kun til 4 points til Nicki Thiim og hans makker Jordan Lee Pepper i deres Audi R8 LMS ultra.
 

Fredag eftermiddags delte kvalifikation forud for sæsonens første løbsweekend forløb udmærket. Til det første løb om lørdagen, satte teamkollegaen Jordan Lee Pepper tiden 1:27.953 hvilket rakte til en startplacerings som nummer 9 for C. Abt Racing teamets bil. Den anden del af kvalifikationen som skulle bestemme startplaceringen til det andet løb som skulle afvikles søndag, skulle Nicki Thiim tage sig af. I det sidste minut af kvalifikationen, viste den unge dansker hvilket potentiale der er i den nye Audi R8. Han fortrængte én Mercedes SLS AMG GT3 fra Zakspeed teamet til tredjepladsen, og sikrede sig en næsten optimal startposition til søndagens løb.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Weekendens første løb blev kørt lørdag. Dette løb var præget af rigtigt mange positionskampe og dueller og efter 38 omgange kunne duoen køre i mål på en placering som nummer 8 og dermed var sæsonens første 4 points i hus.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Til søndagens løb havde man et af de bedste udgangspunkter nemlig som nummer 2 og dermed i første startrække. Straks fra starten var der nogen der ville have Nicki Thiims placering. Den ene Bentley og begge Mercedeser fra Zakspeed teamet og HP Racing kom forbi Nicki Thiim ved starten og i stedet for at være nummer 2, var Nicki Thiim nummer 7. Han kæmpede dog herfra en hård kamp for at holde placeringen, og kunne overgive bilen til teamkollegaen uden tab af yderligere positioner. Jordan Lee Pepper var dog endnu mere uheldig. 2 minutter før løbet sluttede, kom han for langt ud over kurbkanten og bilen satte sig i fangsandet. Han kom dog fri herfra igen og kunne forsætte, men med yderligere tab af placeringer. Han genvandt dog en placering men var uden for top 10.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

"Det var en hård løbsweekend for os. Vi har kæmpet meget med bilen og var faktisk ret godt tilfredse med kvalifikationsresultaterne. Heldigvis kunne vi tage nogen points med fra lørdagens løb, for søndag var bestemt ikke vores dag. Nu må vi se fremad og arbejde hårdt. Jeg er helt sikker på at vi nok skal komme til at vise vores potentiale. Weekendens to løb var blot begyndelsen på en lang sæson, og jeg har fuld tillid til at allerede i næste løbsweekend om 5 uger, vil det hele se helt anderledes ud. Sagde Nicki Thiim efter den første løbsweekend i ADAC GT Masters serien.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Næste løbsweekend afvikles i dagene 5 - 7. juni på Red Bull Ring i Østrig.

For Nicki Thiims vedkommende, skal han i aktion allerede i den kommende weekend. I forbindelse med DTM sæsonstarten, skal Nicki Thiim deltage i den tyske Porsche Carrera Cup serie, hvor han skal køre for Team 75 Motorsport.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Oschersleben
  • 26/04/15 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •