Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Ulrik Linnemann åbner 2015 sæsonen med 12 point

Rallycross 
27/04/15 

Ulrik Linnemann og hans rallycross-team åbnede i den forgangne weekend op for en forventningsfuld 2015 sæson. Første afdeling af FIA European rallycross championship blev afviklet på Montalegre-banen i Portugal.
 

Ulrik og hans team har i vinterens løb lavet diverse ændringer i setup'et på Peugeot raceren. Heriblandt en komplet nu undervogn. Og samtidig er der også blevet pumpet 10 ekstra hestekræfter ind under motorhjelmen på den potente 1600ccm. motor. Så der var stor spænding omkring hvilken indflydelse dette ville få for resultaterne ved åbningsløbet.


(Foto: Johnny Loix)

Ulrik fandt sig hurtigt til rette i den nye udgave af Peugeot raceren, og allerede under den frie træning fremkom der omgangstider der var hurtigere end sidste års tider på selv samme bane.

De gode omgangstider lønnede sig med en sejr i første heat.

I andet heat var der tæt kamp om pladserne, og Ulrik var i "infight" med specielt en af konkurrenterne. Og dette resulterede desværre i en uheldig udelukkelse fra heatet - dermed ingen noteret omgangstid i dette heat.
I tredje heat blev det til en suveræn sejr, hvor Ulrik endda også blev noteret for weekendens hurtigste heat-tid.
I fjerde heat rakte det til en 6. plads. Og han var dermed sikret en plads i en af semi finalerne.


(Foto: Johnny Loix)

Om semifinalen har Ulrik følgende kommentarer:
Jeg kom rigtig godt fra start, og var første mand i det første højre sving. Og valgte at tage alternativ sporet med det samme, men på vej ind i "Jokersporet" bliver jeg presset hårdt bagfra, og bliver skubbet ud af min ideelle kørebane. Dette med 2 konkurrenters overhalinger til følge. Det var herefter meget svært at kæmpe sig op igen, og det rakte kun til en femte plads i min semifinale. Jeg kan dermed tage fra Portugal med 12 point på kontoen, og en samlet 8. plads. Kommer det fra en trods alt tilfreds Ulrik Linnemann. Vi kan konkludere at setup'et på bilen, er bedre end nogensinde før. Og dét at vi bliver noteret for weekendens hurtigste heat tid, er mit team og jeg yderst tilfredse med. Nu skal der arbejdes frem mod næste afdeling d. 15-17 maj i Belgien. Vi er meget optimistiske for den netop åbnede sæson, kommer det afsluttende fra Ulrik Linnemann.

Kim C. Jensen


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •