Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Porsche sejr på Oschersleben

ADAC GT
Masters 

26/04/15 

Det var nærmest en slags paradekørsel for Porsche da Christian Engelhart og Klaus Bachler kørte sig til en suveræn sejr i lørdagens løb.
For Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper gav det kun et avancement på en placering da den ene af de nye biler fra Bentley røg af banen i slutfasen. Løbet sluttede pga. dette uheld bag sikkerhedsbilen.
 

Med en total perfekt start lagde Christian Engelhart grunden til sin sjette sejr i ADAC GT Masters nogensinde. Fra anden startplacering tog man starten og føringen foran polesætteren fra Bentley. Da der var kørerskifte undervejs i løbet havde konstellationen et forspring på 2,2 sekunder og det forspring blev større i den sidste del af løbet efter at Klaus Bachler som er debutant, var kommet i bilen. Forspringet var helt oppe på 8,8 sekunder, da en let regn i de sidste 10 minutter forstyrrede løbet og også var årsag til Bentleyens afkørsel.


Svenske Andreas Simonsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Bentleyens afkørsel skete med godt 5 minutter tilbage af løbet, og man valgte at indsætte sikkerhedsbilen og slutte løbet efter denne. Engelhart og Bachler kom i mål foran Mercedes SLS AMG GT3 konstellationen Sebastian Asch og Luca Ludwig fra Team Zakspeed foran endnu en Mercedes fra Team HP Racing med Harald Proczyk og Andreas Simonsen.
"Min start var helt perfekt, og jeg kunne lige fra starten køre et lille forspring ud frem mod pitstoppet. Vores pitstop gik helt perfekt og vi kunne på grund af en række småfejl fra vore konkurrenter øge vores forspring. Klaus Bachler kørte en virkelig flot sidste del af løbet."


Løbsvinderen lørdag
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Trods en imponerende kvalifikations indsats, så fik Bentley ikke points med fra det første løb. Efter uheld ved starten og forsinkelse ved pitstoppet så får man ikke points for en placering som nummer 11. Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper sluttede løbet som nummer 8. De har dog forhåbninger om noget bedre idet de starter som nummer 2 i søndagens løb.


Sejrs podiet lørdag
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Oschersleben
  • 26/04/15 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •