Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Yokohama SuperCup forventer tæt kamp om topplaceringerne

Yokohama
SuperCup 

22/04/15 
Yokohama

Yokohama SuperCup har de seneste år gennemgået en rivende udvikling, den er gået fra at være Peugeot domineret frem til og med 2011, til at være VW domineret i et par år, til i dag, hvor det er en klasse med et meget varieret deltagerfelt.
 

En af de helt store udfordringer i et varieret felt af biler er at sikre jævnbyrdig og retfærdig race. I Yokohama SuperCup har man gjort dette ved at bilerne skal have ensartet vægt/effekt forhold. Det er med andre ord ikke motorens effekt der er det afgørende i SuperCup, det er derimod en kombination af chaufføren, bilen, og ikke mindst teamets evne til at sætte bilen rigtigt op. Samtidig er reglementet med til at holde omkostningerne nede, og det er mulig at være konkurrencedygtig helt fremme feltet uden at omkostningen kommer i nærheden af det det koster at være med i topklasserne i Danmark.

Det har betydet at klassen er blevet rigtig populær blandt mange seriøse teams og kørere, og det har betydet, at der er rigtig mange der bejler til titlen som Yokohama SuperCup mester i 2015. Der er ingen tvivl om, at kan man kæmpe med i toppen af SuperCup, så bliver der lagt mærke til en, og det kan være et springbræt til f.eks. DTC.


Sidste års nummer 2, Nicki Kristensen er en af dem der satser på at tage titlen i 2015
(Foto: Keld Dohm)

Til åbningsløbet på Jyllandsringen den 25. og 26. april forventes der over 15 biler til start, og det vurderes, at de 10 af dem har en reel vinderchance. Det siger sig selv, at i et så stærkt og tæt felt kræver det en dybt koncentreret og seriøs indsat for bare at komme blandt de 8 forreste i første heat og dermed få muligheden for at køre med om sejren i de 2 sidste heats.

”Yokohama SuperCup betragter sig selv som en af de allermest seriøse klasser i dansk motorsport. Vi har ingen ønske om at blive kongeklassen i Danmark, vi ønsker derimod at levere spændende, seværdig og sportslig flot motorløb” udtaler klasserepræsentant Jakob Borum.


Yokohama SuperCup ser frem til at præsentere publikum på Jyllandsringen for noget seværdig race
(Foto: Keld Dohm)

Kom og være med til første afdeling af Yokohama SuperCup køres på Jyllandsringen den 25. og 26. april, hvor du også vil kunne opleve DTC, First Stop SSC, Yokohama 1600 Challenge, Citroen DS3 cup og Road Racing (MC). Derudover så vil der blive masser af show og underholdning, så det er bare at komme ud på banen. Og skulle du blive forhindret i at opleve det live, så fortvivl ikke, der vil nemlig være livedækning hele søndag eftermiddag på den nye tv kanal, TV2 Sport.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/04/15 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: