Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme Turbo

Nykjær føler sig snydt i SuperTourisme debut

Danish
Supertourisme
Turbo 

20/04/15 

Som professionel sportsmand kæmper man alt hvad man kan for at vinde sin sportsgren. Nederlag er aldrig sjove, og det uanset om man spiller fodbold, håndbold, golf eller kører motorsport. Men er man professionel rejser man sig igen, og kæmper endnu hårdere næste gang. Der er kun én ting som er værre end et nederlag, og det er når man får frataget sig en sejr på bekostning af andres fejl. For en professionel sportsudøver er den kamel svær at sluge.
 

Michel Nykjær og Image Racing deltog i weekenden i Danmarks nye motorsportsklasse Danish SuperTourisme Turbo, og med højt solskin over Padborg Park og masser af tilskuere på tribunerne var der lagt op til en god dag i det sønderjyske. Med en start placering som nr. 7 i første heat kører Nykjær sig op til en tredje plads. Der er masser af spænding og gode overhalinger i hele feltet, og debuten på den nye motorsportsklasse tegner rigtig godt.


Michel Nykjær kører hele første heat med en åben dør

I andet heat starter Nykjær 6´er, og igen viser alle kørerne i klassen at de er kommet for levere motorsport i høj klasse. Der er masser af spænding, og Michel Nykjær får kørt sig op forrest i heatet, og vinder dagens andet heat foran Michael Outzen fra JM Racing.

”Jeg havde god fart i bilen, og fik kørt mig op igennem feltet. Det var sku sjovt og rigtig godt race. I første heat sprang min dør op, men den går heldigvis opad, så jeg formåede at køre heatet til ende med en flagrende dør,” udtaler Michel Nykjær.

Tredje og sidste heat bliver ret rent kaos. Michael Outzen fra JM Racing starter på Pole, med Michel Nykjær på sin side som 2´er. Starten går, som en overraskelse for de fleste uden den sædvanlige grøn-flags omgang, men Outzen er hurtig fra start og Nykjær og resten af feltet følger ham lige efter. Efter 5 omgange påbegyndes de obligatoriske pitstop, og Nykjær kører i pit med det samme. Desværre ryger Nykjærs team kollega Mikkel Mac af banen for enden af langsiden og må parkere i sandet. Det udløser en safety car, og resten af feltet kører i pit for også at lave pitstop. Nykjær, som netop har overstået sit pitstop, bliver sendt ud bag safety car´en, og så går det helt galt for løbsledelsen.

”Da jeg bliver sendt ud bag safety car´en efter mit pitstop ville jeg normalt blive ”vinket” forbi den, for så at køre den omgang de andre har kørt imens jeg var i pit. Det sker dog ikke, og jeg holder mig bagved som man jo skal. Løbet fortsætter, banen bliver ryddet og safety car´en trækker ud. Jeg fører løbet, men 2 omgange inden det er slut bliver der vinket med rødt flag (stop løbet) og vi kører alle i pit. Her fortæller dommerne os at de har lavet en fejl, og vi får nærmere besked om hvad der skal ske” fortæller Nykjær og fortsætter.

”Det er ikke lykkedes mig at finde resultatlisten fra sidste heat nogen steder, men jeg har hørt at enden på det hele bliver at jeg bliver placeret som nr. 5, fordi man vælger at bruge resultatet som det var, før safety car´en kommer på banen. På det tidspunkt ligger jeg godt nok 2´er bag Outzen, men det ser ledelsen bort fra. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor jeg skal placeres som nr. 5, da det er løbsledelsen der laver en fejl, og den eneste person det kommer til at gå udover er mig. Jeg har ikke mange pæne ord at sige om hele situationen, og derfor er det nok bedre at jeg holder min mund,” udtaler en meget frustreret Nykjær.

Næste gang Michel Nykjær deltager i Danish SuperTourisme Turbo er d. 6-7. juni, når feltet kører på Spa i Belgien.

Stine Østergaard
www.michelnykjaer.dk


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 19/04/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •      ASETEK SIMSPORTS