Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Svanholt og Møller til tops i WERC-runde

Rally 
24/03/15 

Med nytrimmet styreboks i motorrummet på den heftige Mitsubishi Lancer Evo W R4 rullede Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, til start i det hollandske Tank S Rally i Emmenloord og sluttede 240 kilometer senere som bedste udenlandske hold.
 

Løbet talte samtidigt som den første runde i West Euro Rally Cup 2015, og i den forbindelse sluttede det danske hold på en fin andenplads, og har dermed fået et godt udgangspunkt for at opnå et godt resultat i turneringen, der slutter med en runde i Danmark i forbindelse med årets DM-finale i Ans.


Svanholt og Møller på vej mod en placering som bedste udenlandske hold og en andenplads i WERC-turneringen

Selvom Svanholt og Møller i Emmenloord kørte sig op i generalklassementets Top-10, var der for det danske hold i bund og grund var tale om et træningsløb.

- Vi startede da med at øve os i at køre uden at kunne tale sammen på grund af en fejl ved det interne samtaleanlæg mellem vore styrthjelme. Faktisk kørte vi de første fire af løbets 12 hastighedsprøver uden forbindelse, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.


Carina Møller og Tim Svanholt fik nye trofæer med hjem til samlingen efter weekendens vellykkede træningsløb i Holland

Efter et besøg hos en hollandsk motorspecialist har Mitsubishi-motoren fået lidt flere hestekræfter, men det afgørende i den forbindelse en forbedret speederrespons, som giver et optimeret flow i kørslen.

- I starten af løbet var var vejene regnvåde og fedtede og til slut var vejene tørre, så vi benyttede lejligheden til at eksperimentere med dækvalg og indstilling af såvel frihøjde og affjedring som af transmissionssystemet fordeling af trækkraft til akslerne, fortæller Tim Svanholt, og tilføjer:

- For os var der tale om ren træning, så der var ingen grund til at satse for hårdt og risikere en utidig parkering i en af Hollands mange dybe grøfter, så alt i alt var vi tilfredse med resultatet, og især at bilen er blevet mere homogen at køre.


Tiden vil vise, om det er sådan, at konkurrenterne fremover skal se Svanholt og Møller efter at de har fået fintrimmet styreboksen i deres rappe Mitsubishi Lancer Evo X R4

Tank S Rally havde omkring 70 biler til start og løbet blev vundet af hjemmebanekøreren Jasper van den Heuvel i en Mitsubishi Lancer Evo X.

Svanholt


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: