Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Alessandro Zanardi deltager ved 24 timers løbet på Spa

Blancpain GT
Endurance Series 

18/03/15 

Når starten går til 24 timers løbet på Spa i slutningen af Juli, bliver det med deltagelse af Alessandro Zanardi, der sammen med BMW Motorsport vil udfordre Endurance klassikeren. Det bliver Zanardis første 24-timers løb, efter han mistede begge ben i en voldsom ulykke under et CART løb i 2001
 

Alessandro Zanardi har deltaget i forskellige motorsports serier efter ulykken, hvor han fra 2003 til 2009 deltog i FIA ETCC, og WTCC med BMW Motorsport. Herefter holdt han en 4 års pause, og vendte sidste år tilbage som fabrikskører for BMW hvor han deltog i Blancpain Sprint Series, med en modificeret BMW Z4 GT3.


Alessandro Zanardi
(Foto: BMW Motorsport)

Men med deltagelsen i 24 timers løbet, bliver det helt nye udfordringer for Zanardi og BMW Motorsport: For første gang skal Zanardi dele cockpit med andre kørere, der ikke er handikappede. Opgaven for BMW Motorsport er dermed, at finde løsninger på hvordan en BMW Z4 GT3 kan ombygges for at tillade et kører skifte inden for meget kort tid. Under et pit stop skal bilen tilpasses de meget forskellige behov der er hos en kører med ben, og en kører uden ben, og det skal ske så hurtigt som muligt. Der er desuden blevet udviklet specal-komponenter der gør det nemmere for Zanardi at accellerere, bremse og skifte gear. Det er endnu ikke annonceret hvem der bliver Zanardis holdkammerater.

BMW Motorsports direktør, Jens Marquardt, glæder sig til et nyt eventyr med Zanardi: "I hans comeback sæson is 2014, demonsterede han i en modificeret BMW Z4 GT3, endnu engang, at alt er muligt, hvis man har viljen og den tekniske know-how. Deltagelsen i 24 timers løbet på Spa, er den næste milepæl i vores lange partnerskab. Det er er bestemt ikke en let opgave at tilpasse cockpittet, så Alex kan dele det med de andre kørere. Men det er en god udfordring for ingeniørerne ved BMW Motorsport, som vi er meget entusiastiske omkring. Vi glæder os til at se Alex på grid ved dette prestigefyldte løb, i vores BMW Z4 GT3".

Alessandro Zanardi ser deltagelsen i 24 timers løbet, som det næste store højdepunkt i sin karriere. "Jeg har i lang tid drømt om at kunne deltage i en endurance klassiker, og det er fantastiske at Jens Marquardt og BMW Motorsport gør denne drøm til virkelighed. Umiddelbart synes det umuligt, at en fyr som mig, uden ben, kan deltage sammen med 'normale' kørere, i et så konkurrencefyldt og hårdt event. Men jeg ved at mine venner hos BMW Motorsport har al den tekniske ekspertise og innovative ideer, der skal til for at klare denne udfordring. Jeg takker dem alle for deres indsats, og ser frem til dette nye eventyr for vores BMW familie".

Som forberedelse for endurance løbet, vil Zanardi deltage i Blancpain Endurance Series løbet på Paul Ricard den 19. og 20. juni, og vil deltage i den officielle test på Spa den 24. juni. Der er planer om flere løb, men de er endnu ikke bekræftet.

BMW Motorsport


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 26/07/15 - Spa-Francorchamps - Blancpain GT Endurance Series
  •