Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 2000

Testdag på Randers KTI

F2000 
22/04/01 

Team Randers Racing og Motorsporten.DK afholdt i dag test dag på Randers Køretekniske Institut.
Det var en testkørsel for 6 af de personer som var med i aktionen i forbindelse med opstarten af Motorsporten.DK i januar måned.
 

Det var som om selv vejrguderne var med os i dag, solen skinnede fra en skyfri himmel, og det var nok med til at gøre dagen til en endnu mere positiv oplevelse for testkørerne.

Dagen startede med at Erik Byrgesen, teamchef i Team Randers Racing, bød velkommen, samt kom med et par bevingede ord om hvordan dagen skulle afvikles.

Foto: Motorsporten.DK
(Foto: Motorsporten.DK)

Herefter blev raceren, en Raynard Formel Ford 2000, gjort klar. Og som opvarmning inden testkørerne blev sluppet fri, så var der tre "forkørere".
Det var TV2's Nick Horup, som var første mand i raceren, og efter at han havde kørt en 10 omgange, så udtalte han blandt andet:
"Det sætter ligesom et andet perspektiv på det at skulle kommenterer motorsport, når man selv har følt hvordan det er at sidde bag rattet!"

Derefter fik hans svigerfar, John Pedersen, et par omgange i raceren, og opvarmningen blev afsluttet ved at undertegnede også lige fik lov til at køre nogle omgange på banen. Og jeg kan kun sige:
"Det ville jeg ikke have undværet, og jeg gør det gerne igen. Det kommer til at tage et stykke tid før det smil visner".

Herefter gik arrangementet over til det som det hele drejede sig om, vores seks testkørere, vinderen fra Randers Storcenter samt en enkelt "tilløber".
De seks testkørere var:
Lars Taxgaard
Peter Mogensen
Lasse Nielsen
Børge Lakjer Hansen
Thomas Bonde
Benjamin Bredahl

Vinderen fra præsentationen i Randers Storcenter:
Bjarne Skibild

Og så "tilløberen":
Torben Borre Frederiksen, som havde fået turen af sin kone i morgengave.

For testkørerne startede dagen med lidt teori samt gennemgang af en Formel Ford 2000 racers cockpit og betjening samt sikkerheden omkring en sådan racer.
Derefter gik Erik Byrgesen banen rundt sammen med kørerne, og forklarede om bremsepunkter og sving- og idelalinier.

Først herefter blev det tid til at komme i raceren, som teamets chefmekaniker i mellemtiden havde tanket og gjort klar.

Til de otte kørere var der to styrthjælme, tre kørerdragter og to par kørerstøvler til deling, så det lignede næsten et VM i omkædning i pitteltet.

Alle lagde ud med at køre 5 omgange i raceren, for lige at vænne sig til både den og banen.
Det der voldte de fleste problemer i den forbindelse, var for kørerne at vænne sig til den usynkroniserede gearkasse, og der lød ofte en fæl omgang "børsten tænder".

Herefter var der forkostpause, hvor Team Randers Racings Catering Service var værter ved en dejlig buffet. Tak for den "tøser".

Nu var tiden inde til at det for alvor skulle gå løs, her i efter middagstimerne var det planen at alle otte kørere skulle på banen to gange ti omgange.
Men et par afkørsler, med efterfølgende reparation af raceren, væltede tidsplanen. Afkørslerne var helt udramatiske, der var blot tale om at et par kørere løb tør for asfalt.
Men i det ene tilfælde havde en sten fået punkteret den ene køler, så der måtte lige fremskaffes en ny.
Så desværre blev sidste runde kortet af til otte omgange i stede for ti, men det var der fra kørernes side fuld forståelse for.
Tilgengæld så fik de en bonusoplevelse, ved at se hvor hurtigt racermekanikere de arbejder.

Foto: Motorsporten.DK
Efter at alle havde være på banen, så fik de hver en T-shirt fra Team Randers Racing, med teksten:
RACERKØRER FOR 1 DAG
(Foto: Motorsporten.DK)

Da Motorsporten.DK gik kørerne lidt på klingen efter dagens oplevelse, så var kommentarerne meget samstemmende, og de mest markante udtalelser kommer her:
Helt vildt fedt - en kanon oplevelse.
En drengedrøm der gik i opfyldelse.
Folk med motorsports interesse burde prøve.
Dejligt spark i ryggen når man var over 4000 omdrejninger.
Intens oplevelse af bilens køreegenskaber fordi man sidder fastspændt.
Kan anbefales.
Svære end som så.
En unik oplevelse til prisen.
JA - alle var enige om at prøve igen.

Og det er vores opfattelse at de nu ser motorsport enten live eller i TV med en anden form for respekt for kørerne og deres materiel.

En af de kommende dage vil vi lægge et helt billedegalleri her på siten fra testdagen - GLÆD JER !!!

Lis & Arne

 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her