Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen og Freddy Pedersen sikrede nyt DM

DM Rally 
04/11/14 

til Peugeot Sport Dealer Team DK
Det blev til Danmarksmesterskab nummer to for Peugeot Sport Dealer Team DK, da Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt Danboring Rally Denmark, som blev kørt med Ans i Midtjylland som base. Dermed sikrede de sig samtidig sæsonens fjerde sejr.
 

”Det var en fantastisk afslutning på en helt fantastisk sæson,” siger en glad Christian Jensen. ”Og afslutningen på løbet var i sig selv helt fantastisk og en oplevelse, jeg vil mindes for evigt. At køre over målrampen i min hjemby som vinder og som Danmarksmester, og så samtidig være omgivet af så mange mennesker, der støttede os, ja, det var helt vildt.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen sikrede ved Danboring Rally Denmark deres andet fælles Danmarksmesterskab for Peugeot Sport Dealer Team DK

”Freddy og jeg fik virkelig bevist, at vi er Danmarks hurtigste rallymandskab. Vi har vundet fire af de fem DM-rallyer, vi har startet i med vores Peugeot 208 T16, mens vi blev nummer to i det femte løb. I DM-finalen satte vi også tempoet ved at føre fra start til mål og vinde 17 af de 21 hastighedsprøver, som indgik i løbet.”

Christian Jensen og Freddy Pedersen var virkelig i offensiven forud for Danboring Rally Denmark. De var ni point bagefter deres værste konkurrenter Ib Kragh og Mie Petersen, som først havde en afkørsel og senere måtte udgå.

”Det gjorde det naturligvis lettere for Freddy og mig, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi gerne ville have kæmpet med Ib og Mie helt frem til målrampen,” siger Christian Jensen. ”Den fart og den kampgejst, som de har ydet i år, har virkelig betydet meget for vores indsats, for den har fået dette bedste frem i os. Vi har måttet kæmpe for dette Danmarksmesterskab.”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s andet mandskab – Slagelse-duoen Kim Madsen og Line Lykke Jensen – var også til start i Danboring Rally Denmark, hvor de kørte sig ind på en flot syvendeplads generelt og som næstbedste hold i 2WD-klassen efter den svenske mester Mattias Adielsson.

”Havde det været det afgørende løb for mesterskabet, så havde vi måske også presset citronen lidt mere,” siger Kim Madsen, som allerede i september kunne kalde sig Danmarksmester.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen tog en andenplads i 2WD-divisionen, hvor de blev bedste danske hold

”Man kører med lidt sikkerhedsmargen, så man ikke laver noget dumt, og det var måske også årsagen til, at vi ikke var helt fremme. Men sidst i løbet gav vi den alt hvad vi kunne, men der var også steder, hvor vi kunne have givet den mere gas og satset, hvis det havde været afgørende for mesterskabet.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen satte dog en tyk streg under det faktum, at de er værdige Danmarksmestre i 2WD-divisionen, da de i mål var næsten et minut foran næste danske hold.

”Jeg synes, at det var et godt løb,” siger Kim Madsen. ”Fredag var konditionerne lidt specielle. Jeg har aldrig været en stor haj til mørkekørsel, og da det samtidig var tåget, gjorde det ikke tingene bedre. Jeg synes faktisk, at det gik fornuftigt, selv om der var et par unge knægte, som var mere modige og kørte stærkt.”

”Det hjalp, da vi kæmpede videre i dagslys lørdag, og da det samtidig også tørrede op. Det har været tæt i klassen, og til sidst var det kun tiendedele af sekunder, der skilte vi tre tophold fra hinanden.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Line Lykke Jensen
  • Bjerringbro
  • 01/11/14 - Bjerringbro - DM Rally
  •