Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Arbejdssejr til Hamilton

Formel 1 
02/11/14 

Magert felt leverede god underholdning
Det var Lewis Hamilton, der kom bagfra og smuttede forbi Rosberg, og hev endnu en sejr hjem. Rosberg var ellers kommet godt fra start, men i længden var Lewis Hamilton bare hurtigere. Ricciardo startede dårligt, men fræsede frem til til 3. pladsen.
 

Der er forskellige punkter hvor et løb kan være spændende. Der er starten, hvor hele feltet er samlet. Sådan var det også i Austin i dag. Rosberg kom bedst afsted, mens Ricciardo kom rigtig skidt fra start. Allerede i første sving fik han dog hentet lidt af det tabte ind. Senere kom han også forbi Kevin Magnussen, der ellers havde fået en god start. Men intensiteten blev lidt voldsom, da Sergio Perez skulle vise sig og med alt for høj fart forsøgt at komme indenom en konkurrent, udbremsede sig selv og ramte først Raikkonen og sekunder senere en stakkels Sutil, der ellers var havnet i top 10 med den gumpetunge Sauber. Både Perez og Sutil måtte udgå, eventuel straf vil blive udmålt her, efter løbet. Sammenstødet satte løbets eneste Safety Car på banen og en række teams, blandt andet McLaren, valgte at tage det første dækskifte.

Efter starten falder der tit ro over feltet. Det gjorde der også i dag - og alligevel blev der ved med at poppe små dueller op. Ikke i front, hvor de to Mercedes racere bare kørte afsted. Heller ikke ved 3. og 4. pladsen hvor Massa lå foran Bottas. Dækskifte og aggressiv kørsel ændrede på dette, og en lynhurtig Ricciardo smuttede forbi de to hvide Williams racere.

I front åd Hamilton Rosbergs forspring og lavede den rigtige overhaling på det rigtige tidspunkt - og trak derefter fra sin kollega. Ingen tvivl om hvem der var den bedste af de to i dag.

Men en ubekendt faktor blandede sig også i opgøret. Det var Sebastian Vettel, der undervejs nærmest virkede opgivende, men halvvejs fandt han formen og stormede fremad. Et sent pitstop sendte ham dog ned på 14 pladsen. Men Vettel med få omgange tilbage og på helt nye soft dæk var en giftig herre. Han smuttede forbi den ene og den anden, nogle gange måtte han kæmpe, andre var nemme. Og Vettel præsterede det resten af gruppen ikke formåede. Han hentede - og passerede på sidste omgang Kevin Magnussen, der ellers efter et fornuftigt løb, så ud til at skulle slutte på 7. pladsen.

Undervejs havde han haft en anden duel med Sebastian Vettel. Dengang havde tyskeren også været på friskere dæk, men der havde danskeren ydet kvalificeret modstand. På sidste omgang kunne han med sine gamle medium dæk ikke gøre hverken fra eller til - men imponerende af Vettel at ende på 7. pladsen efter at være startet fra pitten og undervejs både have problemer - og flere pitstops end konkurrenterne.

Massa sluttede på 4. pladsen tæt på Ricciardo, mens Bottas, der ellers virkede hurtig, undervejs blev distanceret af sin holdkammerat. Fernando Alonso fik en fornuftig 6. plads og havde undervejs givet alt hvad han kunne og hevet mere ud af bilen end den egentlig kunne præstere.

Som altid god underholdning i Austin. Vi kan glæde os til næste år. Men først gælder det løbet næste uge i Brasilien og afslutningen i Abu Dhabi.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 02/11/14 - Circuit of the Americas - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS