Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

RCZ Racing Cup

Michael Carlsen afslutter sæsonen i Sydfrankrig

RCZ 
20/10/14 

Det bliver måske ikke under palmer og med en kølig drink i hånden, men så dog i sydens varme, at Michael Carlsen afslutter sin 2014-sæson. Destinationen for fynboens sidste racerweekend bliver nemlig Circuit Paul Ricard, der er placeret midt mellem de to sydfranske byer Marseille og Toulon.
 

”Det bliver et meget spændende sted at køre race,” fortæller Michael Carlsen. ”Jeg har ikke været der før, men har set lidt video fra banen.”

”Det er en meget hurtig bane, hvor der er god fart, og hvor bilen skal stilles anderledes op end vi har gjort herhjemme. Den er godt 4,9 kilometer lang og har et stykke, hvor det går lige ud rigtig længe. Derfor er det en rigtig god testbane, som mange af de store Le Mans-teams bruger for at teste deres biler på, og når den så ligger så tæt på Middelhavet, er der et meget behageligt klima, og det er også derfor, at den bliver brugt meget på denne tid af året.”


Sydfrankrig bliver årets sidste stop for Michael Carlsen.

Det er i sin velkendte Peugeot RCZ, at Michael Carlsen stiller start ved løbene på Paul Ricard, men der er blevet ændret en del på dens indstillinger siden den sidste løbsweekend på FDM Jyllandsringen.

”Vi har ændret en del på opsætningen, så bilen er bedre til at køre ligeud. Da vi kørte på Jyllandsringen, gjorde vi meget for, at den skulle kunne dreje, og den skulle kunne få bagvognen med rundt i svingene,” forklarer racerkøreren fra Vissenbjerg. ”På denne her bane gælder det om at få fart på rundt i de hurtige sving, men selv om vi ikke har været på banen før, så har vi prøvet det nogle gange tidligere, og vi ved godt, hvad vi skal gøre for at køre ligeud.”

Løbsweekenden på Paul Ricard bliver den fjerde og sidste for Michael Carlsen, og han satser på en god afslutning af raceråret 2014.

”Jeg håber da, at jeg kan komme i top 5, og det tror jeg også på, at jeg vil kunne. Og så vil jeg selvfølgelig satse på at blive bedste gentleman driver igen. Det var planen – om det lykkedes, ved jeg ikke, men det håber jeg på,” siger han.

”Vi har haft en rigtig god sæson, hvor vi har vundet hver gang vi har været afsted. Vi har vundet de to løb i udlandet i gentlemen driver-kategorien, og vi har også vundet ved vores starter herhjemme, så nu skal sæsonen rundes af med manér.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Paul Ricard
  •