Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

10 timers finale venter Jan Magnussen

SportsCar
Championship 

02/10/14 

Jan Magnussen runder denne weekend TUDOR-sæsonen af med det 10 timer lange Petit Le Mans på Road Atlanta. Skal hjælpe teamkammerat Antonio Garcia med at vinde mesterskabet.
 

Det bliver årets sidste USA-løb for Jan Magnussen, når han sammen med Antonio Garcia og tredjekører Ryan Briscoe stiller op til 10-timersløbet Petit Le Mans på Road Atlanta lørdag eftermiddag dansk tid. Otte gange har Corvette Racing vundet det traditionsrige langdistanceløb, som er en af Magnussens favoritter.

— Petit Le Mans er klart et af de løb, som jeg ser meget frem til hvert år, lyder det fra Jan Magnussen.

— Jeg har deltaget i alle udgaver siden løbet første gang blev afviklet i 1999, så jeg ved, hvor udfordrende, det kan være. Det er et meget krævende løb, både fysisk og mentalt, ikke mindst på grund af banens layout med store højdeforskelle, mange sving og ekstremt hurtige sektioner.

Jan Magnussen har imidlertid ikke længere nogen chance for at gentage 2013-triumfen og vinde kørernes mesterskab i GTLM-klassen, da han tidligere på sæsonen måtte sidde et løb over grundet hjernerystelse efter et voldsomt crash.

Hans faste makker, spanske Antonio Garcia, har dog stadig en mesterskabschance, men det kræver i så fald en sejr for Corvette-trioen samt en fjerdeplads eller lavere til den førende Viper.

Danskeren ser frem til det 10 timer lange racerløb, som altså markerer afslutningen på årets TUDOR United SportsCar Championship, og som Corvette Racing har vundet hele otte gange. Men han lægger ikke skjul på sin skepsis overfor chancerne for ny sejr.

— Især i seneste afdeling på Formel 1-banen i Texas var det tydeligt, at vi mangler power i forhold til vores konkurrenter, lyder det fra Jan Magnussen.

— Ingeniørerne har arbejdet hårdt på at få det maksimale ud af vores to Corvette C7.R, men selv om vi har vundet fire afdelinger i år, er vores mesterskabschancer små.

— Siden Balance of Performance-opdateringerne, som skal udjævne styrkeforholdet mellem bilerne i klassen, er det desværre gået den forkerte vej for Corvette Racing.

Når starten går til Petit Le Mans lørdag klokken 17.15 dansk tid, vil hele 55 biler køre henover startgridden, og ifølge Jan Magnussen har netop antallet af biler på den godt fire kilometer lange racerbane stor betydning for løbets udvikling.

— Mange biler skaber altid tumult, så vi vil have stort fokus på at undgå problemer derude, forklarer Jan Magnussen.

— Det samme gælder vores strategi og vores pitstop. Jo længere, løbet er, jo vigtigere er effektive pitstop. Jeg har været så heldig at være med til at vinde Petit Le Mans fire gange, og alle gange har disse ting været medvirkende til vores sejr.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Road Atlanta
  • 04/10/14 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS