Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Legend Car Cup

Trine er første dame i opløbssvinget

Legend Car 
02/10/14 

En ung mor fra Varde har kun kørt i den specialbyggede racerbil i knap én sæson.
Men hun er allerede bidt af farten og stemningen.
 

Bilerne holder på række. Motorerne brummer. Startskuddet lyder. De knap 30 Legend Car biler brøler afsted til årets første løb i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Den 26-årige mor fra Varde har et fast greb om den grøn-sorte bils rat, mens hun trykker speederen i bund.
”Jeg var super nervøs. Det var jo ikke kravlegården længere. Det var nu det gjaldt, så det dér med at gå i stå var ikke en mulighed,” fortæller Trine Bohnensach efter sit første motorløb i bil nummer 277 for Racing Team Næsbjerg Gulve.


Trine Bohnensach
(Foto: Jørn Bonde)

”Det giver et kæmpe kick hver gang. Jeg synes, det er en fed oplevelse både at give den gas på banen og opleve stemningen i ryttergården,” fortæller en begejstret Trine, der tog sin licens i marts og allerede var med i sit første løb i Padborg i april.


Trine Bohnensach
(Foto: Jørn Bonde)

Kvinde i en mandeverden
Motorsporten er en verden præget af det mandlige køn, og Legend Car-klassen er ingen undtagelse.
”Til mit første førermøde var der flere, der prikkede til mig og sagde, at det var flot, hvis jeg bare gennemførte løbet,” griner Trine og fortsætter: ”Så det gjorde jeg da!”
Efterfølgende har den unge mor gennemført flere løb og med flotte resultater – senest hev hun hele 3 point hjem i Padborg Park. Det har givet mange skulderklap fra de mandlige konkurrenter, hvor et par gode tips også er blevet givet med på vejen.

”De er alle sammen rigtig søde. De driller mig lidt med, at jeg er den eneste kvinde. Men det tager jeg ikke så tungt,” kommer det fra Rookie-rækkens nummer 11.


Trine Bohnensach
(Foto: Jørn Bonde)

Familietid og racerløb
Når Trine er til løbsweekender, er hun aldrig alene. Kæresten Lars Ebbesen, som selv kører i bil nummer 177, er altid med. Det samme er parrets fire sammenbragte børn. ”Vi laver gerne en hyggelig familieweekend ud af det. Lars har renoveret en lastbil, der både har plads til bilerne og os. Det er super fedt,” fortæller Trine.

For Danmarks eneste kvindelige Legend Car-kører er det også vigtigt, at hun har det sjovt:
”Jeg lærer meget fra løb til løb, men det er vigtigt for mig, at jeg har det sjovt imens. Det er derfor, jeg gør det.”


Trine Bohnensach
(Foto: Jørn Bonde)

Det er dog ikke altid nemt at finde tid til det hele som mor med fuldtidsjob:
”Det er desværre ikke alle løbsweekender, jeg har deltaget i. Det hele skal jo passe sammen med en travl hverdag og børnene,” fortæller Trine og slutter: ”Men hvis det hele flasker sig, vil jeg bestemt ikke afvise, at I også kan se mig på banen til næste sæson.”

Mette Christiansen


Læs mere om:
  • Trine Bohnensach
  • Racing Team Næsbjerg Gulve
  •      ASETEK SIMSPORTS