Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Borum satser benhårdt på Padborg

SuperCup 
02/10/14 

Jakob Borum fik i weekenden den 27. – 28. september vist at han er blandt de allerhurtigste i Yokohama SuperCup feltet. Det var dog ikke uden kamp at han kom til start. Fredag aften bliver bilen startet op hjemme i værkstedet, og køres op på transporteren, MEN der er noget der ikke lyder rigtigt, og det var kobling og gearkasse.
 

Teamet stod derfor med en beslutning om enten at rulle den af igen, og lave den i værkstedet, eller køre til Jyllandsringen og satse på at få den lavet lørdag inden tidtagning. Løsningen blev meget klogelig at få den lavet på værkstedet.

Nu er det sådan at når man opdager sådan en fejl i sidste øjeblik, så er der ikke ret meget der skal drille hvis man skal nå det, men sådan skulle der ikke gå. Alt drillede, og gearkassen blev pillet af og sat på bilen minimum 20 gange, så kl 04.30 lørdag morgen var man færdig. Det blev til max et par timers søvn, og så afsted til Jyllandsringen til førermøde, og derefter opstilling af telt i paddocken.

Det var således en meget træt Jakob Borum der startede i tidtagningen, og oveni det, så besluttede den aldrende Honda Integra sig for at gøre lidt flere knuder. Ledningen til bankesensoren knækkede simpelthen, og dermed gik styreboksen i nødprogram. Det betød at Jakob kun fik kørt ganske få omgange, og endte med en tid der placerede ham noget uvant bagerst i feltet.


Jakob Borum fik en uheldig start på weekenden, men han kom stærkt igen
(Foto: Keld Dohm)

Heat 1 gik nogenlunde, hvilket i Borum terminologi betyder at man får sig kørt op fra en startposition som nr 12 til en 8. plads, og det betød så, at Borum skulle starte forrest i heat 2. Havde det ikke været for en meget stærkt kørende Seat Leon, så havde det såmen også lykkedes at vinde heat 2, men nu måtte Borum nøjes med andenpladsen.

Heat 3 blev ikke den store succes. På omgang 8 går Jakob inden om en anden deltager for enden af langsiden, men desværre ser den anden ikke Jakob og lukker døren alt for sent. Det betød en ødelagt fælg, og en for tidlig afslutning af heatet.


Den gamle Integra kan stadig, og det beviste Jakob Borum i heat 2, hvor det blev til en andenplads
(Foto: Keld Dohm)

Allerede i den først kommende weekend den 4. – 5. oktober skal teamet ud og køre igen, og denne gang på Padborg. Jakob Borum og Honda Integra’en har gode erfaringer med Padborg, og selvom Jakob ikke kan nå noget særligt i den samlede stilling i år, så er målet helt klart: ”Jeg vil gøre alt for at vise at jeg hører til i den forreste del af feltet, også selvom jeg kører i feltets ældste bil, og det betyder at målet er podieplaceringer i alle 3 heat”

Og med sådan en udmelding er der lagt op til race i næste weekend, så tag en tur til det sønderjyske og oplev noget race.

Honda ProRacing
www.proracing.dk

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm

Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - SuperCup
  • 05/10/14 - Padborg Park - SuperCup
  • Padborg Finale 2014 - Tidsplanen
  •