Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Rækken af podiplaceringer blev brudt for Mikkel C. ved DM-Finalen

DTC 
30/09/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet blev en finale med både positive og negative elementer for Mikkel C. Johansen, Slagelse, da Auto-G Danish Thundersport Championship afsluttede sin sæson med DM-Finaleløbet på FDM Jyllandsringen.
I første heat blev det til en flot andenplads for vestsjællænderen, foran den senere DM-vinder, Casper Elgaard.
 

”I første start gik det rigtig godt for mig. Jeg var nede at starte syver, efter at jeg havde haft et problem med en benzinpumpe, som ødelagde min Super-pole. Jeg fik en kanonstart og var oppe som nummer tre på første omgang, og midtvejs i heatet, lykkedes det også for mig, at komme forbi Casper Elgaard, så jeg blev nummer to,” fortæller Mikkel C. Johansen.

Var starten på første heat god, så var den det ikke på det andet kvalifikationsheat.
Her blev Mikkel C. Johansen sendt i autoværnet, lige efter starten, af en Norsk konkurrent, og dermed var dette heat slut for Mikkel C. i det bagakslen herved var blevet skubbet, og dele i styretøjet, som knækkede.


”Først trængte han mig, og det er jo så det, det er, for der er jo lidt hård kørsel her. Men at han så også vælger at påkøre mig fra siden, så jeg ryger ud i græsset og derefter ind i autoværnet, er noget helt andet. Han banker simpelthen ind i siden på mig, så jeg ryger ind i græsset og derefter autoværnet,” forklarer han.

”Men igen ydede mine mekanikerne en sindssyg indsats og fik på mirakuløs måde, skruet bilen sammen til heat 3 på den halve time, som var imellem de to heat.
- Vi nåede ikke finjustering af hjulstillingen, og under heatet kunne jeg også godt mærke, at der var noget galt med styretøjet, men vi havde en god fart i bilen til heat 3, og jeg kom jo hurtigt op i forreste del af feltet igen.”

Med en udgået i heat 2, skulle Vestsjællænderen starte finaleheatet i bagerste del af feltet, men allerede på femte omgang, havde Mikkel kæmpet sig tilbage på fjerdepladsen med nogle udbremsningsdueller, til højlydt begejstring for publikum på VIP-tribunen for enden af langsiden.
Men da han da han kører ind i svinget til hesteskoen, bliver han påkørt bagfra af en konkurrent, som han lige havde overhalet.

”Jeg ved ikke, om gassen igen sætter sig på hans bil, eller om han bare glemmer at bremse,” siger Mikkel C. Johansen
”Jeg bliver ramt bagpå og skubbet rundt, så jeg holder på tværs”.

Da Mikkel igen får gang i bilen, er han nede på 10. pladsen, men får på de sidste omgange, igen kæmpet sig op til en syvende plads inden målflaget.

I den samlede stilling om mesterskabet, slutter Mikkel på en 5. plads.
”set i lyset af de dårlige resultater inden jeg etablerede mig med eget team, er jeg meget tilfreds med dette – jeg opfylder herved mit mål for sæsonen, og jeg har jo også opnået både heatsejre og flere podieplaceringer” tilføjer Mikkel.

Mikkel C teamet fortsætter i samme form til næste år, så nu skal de næste 6 mdr. bruges til at finde budget til 2015.

”jeg har nogle utrolige dygtige og meget engagerede mekanikkere og hospitalityfolk bag mig i teamet”
- de skal helt sikkert udfordres igen i 2015” slutter Mikkel C med et skævt smil.

Mvh.
Birger
www.mcjohansen.com


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - DTC
  •