Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Linnemann slutter på en 4. plads i Europa

Rallycross 
30/09/14 

Ulrik Linnemann og hans hurtige Peugeot 208 deltog d. 27. og 28. september i den sidste og afgørende runde af Europamesterskabet i Rallycross. Dette foregik på Franciacorta International Circuit i Italien.
 

Inden afrejse havde nordjyden udsigt til en tredjeplads i det samlede klassement i SUPER1600 klassen. Men dette var under forudsætning af at han var i stand til at komme i en A-finale, og tilmed slutte i toppen af denne - men topplaceringerne udeblev desværre for den nordjyske "underdog".

Lørdag d. 27 blev de 3 første indledende heat kørt. I første heat blev det til en 6. plads. Andet heat bød på en 5. plads. Og i tredje heat blev det igen til en 6. plads.

Om søndagen gjaldt det 4. heat. Ulrik og teamet havde i nattens løb ændret setup´et på bilen en smule - og dette så ud til at give pote. I 4. heat blev det til en flot 2. plads. Dermed var der sikret en plads i semifinalerne, og alt kan som bekendt ske i finalerne.

I semifinalen blev der fra start gået til stålet. Ulrik fik en god start, men allerede på anden omgang satte en punktering på venstre forhjul ind, og hindrede ham i at kæmpe om frontpladserne. Dermed blev det ikke til en A-finale i årets sidste afdeling af mesterskabet. Ulrik Linnemann, og hans trofaste team ender dermed på en samlet 4. Plads i Europamesterskabet.


(Foto: Johnny Loix)

EM slutplaceringen i top 5 ser således ud:
Sergej Zagumennov 203
Nikita Misyulya 185
Janis Baumanis 170
Ulrik Linnemann 157
Ondrej Smetana 129

Vi er meget stolte af at vi igen i år kan pryde os med en topplacering, siger Ulrik. I vinterens løb byggede vi en helt ny bil, så at opnå en fjerdeplads i et hårdt stigende konkurrencemæssigt felt af fabriksstøttede teams, og tilmed med helt nyt materiale er en præstation i sig selv. Det er de hårfine marginaler der gør at man kan gøre sig gældende i toppen. Vi må erkende at vores uheldige motorhavari i den svenske afdeling blev skæbnesvanger for denne sæson. Men sådan er rallycross - det er dét der er med til at gøre det hele endnu mere spændende. Kommer det fra en trods alt tilfreds Ulrik, der sidste år hentede bronzemedalje i klassementet.

Linnemann er den eneste danske rallycross kører der har været på startlisten i alle 10 EM løb i 2014. Ud over det, har han deltaget i 5 ud af 7 DM afdelinger herhjemme, og er endt på en 2. Plads i Danmarksmesterskabet.

Det har igen i år været en kæmpe fornøjelse at være kører i et yderst velfungerende og ambitiøst team, siger Ulrik. Alt har fungeret til punkt og prikke. Sammenholdet, og gåpåmodet er altafgørende i et lille privat motorsports-team som vores. Jeg er dybt taknemlig for at Teamet, Sponsorer, Familie, venner og fans har gjort det muligt. Jeg er så småt begyndt at glæde mig til sæson 2015, og håber at teamet og jeg kan få det økonomiske på plads til endnu en resultatindbringende sæson, afslutter Ulrik Linnemann.

Linnemann Motorsport


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •