Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Kallestrup tog sølvet efter nervepirrende finalerace

Citroen DS3 Cup 
30/09/14 

Jacob Kallestrup var tæt på at miste andenpladsen i Citroën DS3 Cup-mesterskabet, men omtanke og en smule held sikrede Viborgenseren vicemesterskabet i den franske mærkeklasse.
Racerkørere er sjældent tilfredse; der er altid et sted eller to, hvor omgangstiden kan forbedres. Sådan havde Jacob Kallestrup det også efter tidtagningen til weekendens sidste to løb på FDM Jyllandsringen i weekenden, hvor han “kun” satte næstbedste omgangstid.
 

- I princippet er omgangstiden OK, men jeg havde sat mig for at sætte bilen på pole position, så jeg er lidt skuffet lige nu, sagde midtjyden kort efter tidtagningen. Jacob og hans team fik dog mundvigene til at vende opad igen, og søndag formiddag kunne Jacob så kæmpe med om podiepladserne.


En glad sølvvinder
(Foto: Gripping Media ApS)

I det første løb blev det til en tredjeplads efter en kamp mod årets mester, Kim Lund Johansen, og bag sig havde Jacob konkurrenten til andenpladsen, Jørgen Worthmann. De to kørte et tæt løb, hvor Jacob på tredjepladsen kunne glæde sig over to points forspring på andenpladsen forud for det sidste og altafgørende heat.

Inden det sidste heat blev lommeregneren taget flittigt i brug. Hvilken placering skulle Jacob have i forhold til rivalen for at holde fast i andenpladsen? Det viste sig hurtigt, at det bedste forsvar nok ville være et angreb - så Jacob gik efter en sejr.


Over stregen for sidste gang i 2014
(Foto: Gripping Media ApS)

Med Worthmann i tredje startposition og Jacob startende som nummer fire var spændingen på et uhyre højt niveau, da starten gik. Worthmann lavede en god start og lå pludselig til at erobre den andenplads i mesterskabet, som Jacob har kæmpet for. Jacob kæmpede de første 5-6 omgange for at komme forbi de forankørende, men uden held. Da traf den unge kører en beslutning:

- Som jeg sad der på en sekundær placering med udsigt til at miste andenpladsen med et enkelt point, besluttede jeg mig for at satse, fortæller Jacob. Worst case var jo at jeg kun blev nummer tre, så jeg tog en gammel teknik frem fra gokart-dagene.

Manøvren betød, at den bagvedkørende kører, som forsøgte at komme forbi Jacob, pludselig blev lukket forbi, mens Jacob til gengæld fulgte med da denne gik til angreb på Worthmann. Manøvren viste sig at fungere, da konkurrenten fik held til at presse Worthmann nok til at denne lavede en fejl og Jacob kunne gå forbi.


Den Bojsen Biler-sponsorerede kører har haft en stærk sæson
(Foto: Gripping Media ApS)

- Det var nok mere held end forstand at det lykkedes, men jeg er glad for at jeg tog chancen, siger Jacob, som kunne køre i mål på tredjepladsen i løbet - og som årets næstbedste kører.

- Jørgen Worthmann har jeg kæmpet med hele sæsonen, og jeg er dybt imponeret over hvor dygtig han er blevet. Samtidig laver han aldrig nogensinde buler eller kaos, så jeg har nydt at have ham som min konkurrent i år.

Med andenpladsen i Citroën DS3 Cup kan Jacob nu tage en kort tænkepause før han tager beslutning om fremtiden i motorsport. To år i de franske biler er overstået, og måske venter nye eventyr:

- Jeg ved endnu ikke hvad jeg gerne vil næste år. Selvfølgelig skal jeg ud at køre racerløb, men lige nu lader jeg mulighederne stå åbne lidt endnu. Der sker mange ting, så det ville være uheldigt at træffe en forhastet beslutning.

Jacob K Racing - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •