Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Casper Elgaard vandt sin femte DTC-titel

DTC 
28/09/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen nye mester blev dog presset af en stærkt kørende Ronnie Bremer
Det blev til mesterskab nummer fem i Auto-G Danish Thundersport Championship til Casper Elgaard, Risskov, da Yokohama DM-Finalen søndag eftermiddag blev kørt på FDM Jyllandsringen. Med en tredjeplads i første kvalifikationsheat samt sejre i såvel andet kvalifikationsheat som i finalen var det østjyden, som blev bedst placeret sammenlagt.
 

Forud for Yokohama DM-Finalen havde fire kørere teoretisk mulighed for at tage titlen, og i det første kvalifikationsheat gjorde Ronnie Bremer, Hvidovre, sit til at holde liv i sine meget spinkle mesterskabsdrømme, da han sikrede sig sejren. Men med Casper Elgaard på tredjepladsen kunne det blot sammenlagt blive til en bronzeplacering for den tidligere ChampCar-kører, som dog i sine to efterfølgende starter i den grad pressede den nye mester. I andet kvalifikationsheat kom han således forbi Casper Elgaard, men blev idømt to strafbaner for en påkørsel, og da de var effektueret, befandt han sig på tredjepladsen. Igennem det meste af finalen skyggede han Casper Elgaard, men det lykkedes ham ikke at finde den åbning, der ville gøre en overhaling mulig.


Det blev til en ny titel for Casper Elgaard i Auto-G Danish Thundersport Championship, da Yokohama DM-Finalen blev kørt på FDM Jyllandsringen
(Foto: Morten Alstrup)

Marius Nakken, Norge, og Jan Magnussen, Roskilde, var de to øvrige kørere med mesterskabschancer, men de teoretiske muligheder forsvandt for begge i starten af første kvalifikationsheat.

Her kom fire kørere – Mikkel C. Johansen, Slagelse, Anders Fjordbach, Tyskland, Jan Magnussen og Marius Nakken – side om side ind i første sving. Her blev pladsen trang samtidig med, at Jan Magnussen blev påkørt bagfra, og det udløste en større tumult. Mens Marius Nakken kunne fortsætte – men langt nede i rækkerne – måtte Jan Magnussen liste i pit med en bil, som havde fået skadet fronten. Mekanikerne fik dog bl.a. skiftet køreren inden starten af andet kvalifikationsheat, hvor Jan Magnussen kørte sig fra en startplacering som nummer 20 til andenpladsen i løbet – samme placering, som han fik i mesterskabet.

Ved dagens afslutning blev Casper Elgaard kåret som ikke blot finalevinder, men også ny mester i Auto-G Danish Thundersport Championship, hvor Marius Nakken og Jesper Egebart, Børkop, blev hyldet som henholdsvis årets bedste U21-kører og rookie-kører.

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - DTC
  •