Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen vil være DTC-mester

DTC 
26/09/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTelesikring Racing-kører Jan Magnussen skal kæmpe mod Casper Elgaard om mesterskabstitlen, når finalen i Auto-G Danish Thundersport Championship køres på Jyllandsringen denne weekend. Har teamet op med traktorgiganten John Deere og kører med nye farver på bil og kørerdragt.
 

Bliver det Casper Elgaard eller Jan Magnussen, som i denne weekend vil kunne kalde sig DTC-mester 2014? Dette svære spørgsmål stiller mange danske motorsportsfans hinanden i disse dage, men ifølge en af opgørets hovedpersoner, Jan Magnussen fra Telesikring Racing, er ambitionen klar.

— Vi har kun én plan for den her weekend, og det er at vinde det mesterskab, lyder det fra Jan Magnussen.

— Vores mission for denne sæson har været at vinde det hele. Teammesterskabet er i hus, mens vi skal kæmpe for kørerenes mesterskab. Casper fører stillingen, og han vil uden tvivl kæmpe lige så meget som mig. Det bliver en hård kamp.

Teleracing Racing-køreren kommer til Jyllandsringen på en foreløbig andenplads i kørernes mesterskab, eftersom Casper Elgaard med sine 295 point er 22 point foran Jan Magnussen.

DTC-reglementer kræver imidlertid, at kørerne smider sæsonens tre dårligste resultater væk, og så mindskes afstanden til seks point.

— Seks point ikke ret meget, når der 60 point at køre om. Jeg har en masse sejre, især på Jyllandsringen, og det beviser, at jeg godt kan vinde. Men alt skal virke i weekenden, for vi har ikke råd til fejltrin, lyder det fra Jan Magnussen.

Også hos Telesikring Racings anden kører, Patrick Egsgaard, er der optimisme omkring weekenden, selvom de seneste løbsweekender har været hårde rent pointmæssigt.

— Vores største mål er at vinde teammesterskabet, og det ser jo ud til at lykkes, lyder det fra Patrick Egsgaard.

— For mit eget vedkommende har de seneste løbsweekender desværre ikke gjort noget godt for mesterskabsstillingen. Jeg er faldet tilbage til 11. plads, og målet for denne weekend er umiddelbart at hente noget af det tabte tilbage igen og ende i top 10.

Den unge esbjerggenser har dog forlængst bevist sin hurtighed og mener selv, at vejen med pointene bliver at holde sig udenfor problemer.

— Jeg har fundet rigtig meget fart i denne sæson, og i kvalifikationerne er jeg typisk endt i Super Pole sammen med de 10 hurtigste. I de løb, hvor det er gået dårligt, er jeg enten blevet kørt af banen eller været involveret i et sammenstød, forklarer Patrick Egsgaard.

Jan Magnussen kommer til Jyllandsringen med en ny personlig løbssponsor, hvilket betyder, at både kørerdragten og den hvide og orange Telesikring-racer i denne weekend optræder i anderledes farver. Sponsoren er det kendte amerikanske mærke John Deere, som er verdens største producent af landbrugsmaskiner.

— Det er lidt en drøm, der blevet til virkelighed, lyder det fra en stolt Jan Magnussen.

— Jeg er stor fan af John Deere og den fantastiske historie, mærket repræsenterer, og da jeg fortalte gutterne i Corvette-teamet hjemme i USA, hvem der skulle sponsorere mig i DTC-mesterskabets sidste løb, var der kæmpe jubel.

— For amerikannerne er John Deere større end Harley-Davidson, og der fortæller lidt om, hvor berømt et brand, det er.

Sponsoratet kommer primært fra de seks store danske John Deere-forhandlere, som supplerer danske landbrug med traktorer og mejetærskere i de kendte grønne og gule farver. Også fabrikkens nordiske salgsorganisation, John Deere Nordic, samt den finansielle division, John Deere Financial, er med i samarbejdet.

Jan Magnussen Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - DTC
  •