Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Stadig medaljechancer for Team Bannergaard Racing

Yokohama
1600 Challenge 

19/09/14 
Yokohama

Dennis Bannergaard og Team Bannergaard Racing havde en blandet weekend i forbindelse med den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Weekenden blev afviklet på Sønderjyske Padborg Park, selvom det måske er lidt forkert at kalde det en weekend, da træning, kvalifikation og begge løb blev kørt over 1 dag.
 

Den foregående afdeling var på FDM Jyllandsringen i forbindelse med Grand Prix Danmark. Her blev det til 2 besøg på podiet ud af 2 mulige, så endelig var der fremgang at spore, og medaljechancerne i mesterskabet blev også forbedret.

Søndag morgen ved den 6. afdeling på Padborg Park var regnskyerne drevet ind over banen, og havde læsset en masse vand af. Derfor var der slet ikke tvivl om at mekanikerne skulle lave regnvejrsopsætning på den gule Peugeot 207 med nummer 59 på siden.
Dennis var hurtigt ude af starthullerne og kørte 2. bedste tid af de 21 kørere. Derfor var teamet meget tilfreds med starten på dagen.


(Foto: CN Photo)

Halvanden time senere var det tid til kvalifikationen. Banen var fortsat regnvåd og en byge kort inden bilerne kørte på banen, gjorde den kun endnu mere fugtig end i træningen.

Den unge kører fra Græsted var hurtigt ude på banen, og efter en tur i pitten cirka midtvejs i kvalifikationen for at få lavet nogle småjusteringer, var det tid til at omgangstiderne skulle forbedres. På den første flyvende omgang fik han dog bremset lidt for sendt, så han i stedet måtte tage turen igennem gruset. Det så også ud til at han var godt på vej gennem gruset og tilbage på banen, men uheldigvis var der en græskant bag ved gruset, som bilen kom til at hænge fast på. Derfor måtte Dennis stige ud af bilen og se til mens konkurrenterne kæmpede om Pole Position.

Alligevel var tiden, som var sat inden afkørslen, god nok til at sikre 9. startposition.

Derfor skulle der presses max på ved starten af heat 1.

Stadig på regnvejrsdæk, blev det til en rigtig god start for den unge kører. Allerede efter første omgang var han helt oppe på 5. pladsen, hvorefter han få omgange senere fik sig tilkæmpet 4. pladsen.

Herefter startede en ikke helt så fair kamp over de næste par omgange. En af konkurrenterne som Dennis havde overhalet, dykkede meget sent på indersiden af ham for enden af langsiden og pressede sig forbi. Dette betød at Dennis’s bil ikke længere kørte helt lige, og rattet næsten stod i 45 grader. Alligevel kæmpede han videre og forsøgte at presse videre i løbet.

Omgangen senere støder de 2 duellanter sammen igen, og dommerne vælger denne gang at give Dennis en stop-and-go straf, hvor han skal ind og holde stille i pitten. Dermed er ethvert håb om en topplacering i heat 1 forduftet, og målstregen bliver krydset i 14. position.


(Foto: CN Photo)

Heat 2 skulle herved starte fra samme placering, men igen viste Dennis Bannergaard at han ikke lige giver op på trods af lidt modgang og er allerede oppe på 8. pladsen efter første omgang. Avancementet fortsætter op gennem feltet, hvor han flere omgange ligger helt oppe på 5. pladsen, inden at pladsen bliver snuppet fra ham på allersidste omgang, og den gule Peugeot 207 derved kan krydse målstregen som 6’er.

Søndagens resultater kostede desværre en del på pointkontoen, men ikke mere end at han fortsat kun er 4 point fra en medaljeplads i DIF Danmarksmesterskabet, når man smider de 2 dårligste resultater væk, som reglementet foreskriver.

Derfor drager Team Bannergaard Racing til FDM Jyllandsringen 27.-28. september helt uden succesballast i bilen, fuld af fortrøstning, og klar til at give den fuld gas - og forhåbentlig tage en medalje med hjem til Græsted.

Team Bannergaard Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 14/09/14 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: