Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Målet er et verdensmesterskab for Young Driver AMR

FIA WEC 
18/09/14 

World Endurance ChampionshipMed den største udfordring bag sig, har Young Driver AMR nu sat sig det næste mål i FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Efter at have vundet GTE-Am klassen ved 24 timers løbet på Le Mans i juni, med deres Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE, har Young Driver AMR nu sat sig som mål at vinde VM.
 

Efter en lang sommerferie, er WEC tilbage på banen med fjerde runde på den fabelagtige "Circuit of the Americas" i Austin, Texas. Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson, der aktuelt er de førende i verdensmesterskabet for GTE Am klassen, vil i Texas dele deres Aston Martin med Richie Stanaway fra New Zealand, som tog sin første WEC pole nogensinde på netop "COTA" i sidste sæson og kørte med Young Driver AMR på Spa i maj.

"Sejren på Le Mans betød alt for os", reflekterer Young Driver AMR's Jan Struve over sit holds hidtil største succes.
"Selv her tre måneder efter Le Mans virker det stadig utroligt og får os til at smile hver dag. Med Le Mans sejren i bakspejlet, vil vi gerne gøre sæsonen perfekt og vinde verdensmesterskabet. Le Mans var vores primære mål - nu arbejder vi på mål nummer to. Det vil ikke blive let, da der er fem runder foran os med ialt 30 timers løb. Vi har et solidt forspring i mesterskabet, og vi vil starte med en omhyggelig tilgang til de restende fem løb for at fastholde vores forspring, indtil det sidste løb."

Formel 1 banen i Texas er vært for FIA WEC for anden gang. I sidste sæson, blev Young Driver AMR toer i klassen ved seriens debut på Texas, efter en dramatisk kamp på de sidste omgange. Med en solid føring i mesterskabet, efter to sejre og en yderligere podieplacering, er alle tre chauffører på udkig efter endnu et godt resultat.

"Jeg kan virkelig godt lide banen i Austin, og sidste år var vores Aston Martin virkeligt stærkt kørende der", siger Poulsen, som oven i sin anden Le Mans-klasse sejr, blev far dagen efter Le Mans.
"Efter sommerferien, som føles længere end vinterpausen, forventer vi at konkurrencen bliver hårdere end sæsonens første seks timers løb. Det vigtigste ved løbet på Austin, og ved sæsonens resterende løb, er at fuldføre løbene. Det ser ganske godt ud for os i mesterskabet, selvom vi stadig har fem løb foran os. Hvis vi kan gennemføre uden uheld, og ikke tager unødig risici, ser det meget lovende ud for os."

Efter tre af de otte runder i verdensmesterskabet, fører Young Driver AMR i team mesterskabet med 29 point. Poulsen og Heinemeier Hansson har samme forspring i kørernes mesterskab.

Den fjerde runde af FIA WEC i Austin, starter lørdag den 20. september, klokken 17:00 lokal tid, og slutter i mørket kl. 23:00. Eurosport vil udsende hele løbet live, startende ved midnat dansk tid, natten mellem lørdag og søndag. LiveTiming og Livestream er tilgængelige på seriens hjemmeside: www.fiawec.com.

Stillingen i FIA Endurance Trophy, for GT Am hold Point
1.Young Driver AMRAston Martin Vantage GTE93
2.AF CorseFerrari 458 Italia64
3.Proton CompetitionPorsche 911 RSR60
4.Aston Martin RacingAston Martin Vantage GTE53
5.8Star MotorsportFerrari 458 Italia30
 
Stillingen i FIA Endurance Trophy for GT AM kørere 
 
Point
1.David Heinemeier HanssonYoung Driver AMR93
1.Kristian PoulsenYoung Driver AMR93
2.Nicki ThiimYoung Driver AMR75
3.Perez-Companc/CiociAF Corse64
4.Ried/Al Qubaisi/BachlerProton Competiton60
5.Nygaard/Dalla Lana/LamyAston Martin Racing53

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Circuit of the Americas
  • 20/09/14 - Circuit of the Americas - FIA WEC
  •