Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport blev dobbelte Danmarksmestre i rally

DM Rally 
10/09/14 

Stilo Rally Odder 2014 blev en stor succes for Suzuki Motorsport. Da feltet ved årets femte og næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally var kommet i mål, stod det klart, at Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Ruds Vedby/Ringsted) og Kasper Nyman/Dan Johannsen (Vejen/Vejen) ikke blot havde vundet deres respektive divisioner, men også sikret sig hver deres Danmarksmesterskab.
 

”Det var nummer fem for mig og nummer tre for Henrik, så vi er rigtigt glade for det resultat,” siger Kenneth Madsen, som på forhånd havde gode kort på hånden, da han sammen med Henrik Dernoff havde fået opbygget en solid føring i Tunet National-mesterskabet. Men til Stilo Rally Odder 2014 havde de forventet, at de skulle kæmpe for et topresultat, da en af klassens hårdeste kørere, Benny Pedersen, var tilbage i feltet.


For tredje år i træk, blev Kenneth Madsen og Henrik Dernoff mestre i Tunet National

”Vi havde regnet med at skulle have en god duel med Benny, men den var sådan set slut, inden den startede, da han udgik allerede på servicepladsen. Det var lidt ærgerligt, men så havde vi en ny opgave, og det var at få bragt bilen sikkert hjem,” siger den nykårede Danmarksmester.

”Det var faktisk svært at finde et tempo, hvor det kørte i bilen, og hvor tiderne var nogenlunde fornuftige. På de første par prøver passede vi for meget på, og vi kørte ikke så meget sidelæns, som vi plejer at gøre. Men efter at der var gået et par prøver, havde vi fundet et godt tempo, og så kørte vi der resten af dagen.”

Udover at sikre sig deres tredje Danmarksmesterskab i træk sikrede Kenneth Madsen/Henrik Dernoff sig også en divisionssejr med et forspring på næsten to-og-et-halvt minut. I Standard National var det med et nærmest tilsvarende forspring, at Kasper Nyman/Dan Johannsen tog divisionssejren.

”Vi fik vores fjerde divisionssejr i træk, og så har vi også sikret vores Danmarksmesterskab,” siger Kasper Nyman, som ellers har oplevet sine udfordringer med rallyer på Odder-kanten.

”For syv år siden var jeg lidt i samme situation, hvor jeg skulle have en sejr eller placere mig godt for at blive mester, og hvor jeg så på den sidste omgang af en rundbane stod af, selv om jeg havde en føring på et halvt minut.”


Kasper Nymann og Dan Johansen sikrede sig guldet i Standard National

Det blev til en meget suveræn sejr i Standard National-divisionen, for det lykkedes Kasper Nyman/Dan Johannsen at være bedst i divisionen på alle tolv hastighedsprøver.

”Sidste gang havde vi noget at køre efter generelt set, og det havde vi faktisk også i dag, men vi havde besluttet at vi ville køre efter divisionssejren, så vi holdt lidt igen,” siger Kasper Nyman.

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: