Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh: ”Det var et sjovt rally, selv om vi tabte”

DM Rally 
10/09/14 

Det blev til en andenplads for Ib Kragh og Mie Petersen, da de deltog i Stilo Rally Odder 2014, men makkerparret formåede at holde fast i førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet i rally forud for finalen i november.
”Jeg ville gerne have vundet løbet, men sådan skulle det ikke gå, men det var et sjovt og nervepirrende rally, selv om vi tabte,” siger Ib Kragh. ”Det er lang tid siden, at jeg har kørt så koncentreret et helt løb igennem. Der var ikke plads til at lave fejl.”
 

Ib Kragh og Mie Petersen endte med at måtte nøjes med andenpladsen, hvor de blev slået med sølle 6,7 sekunder af deres værste rivaler i kampen om Danmarksmesterskabet, Christian Jensen og Freddy Pedersen.


Ib Kragh og Mie Petersen var tæt på sejren i Stilo Rally Odder

”Jeg ville give fuld skrald fra første prøve og vinde motorløbet, så vi kunne udbygge vores DM-føring. Det var det, vi kørte efter, men desværre snurrede vi på prøve 5, og det irriterer mig,” siger Ib Kragh.

”Jeg ville gå lidt hurtigere på gassen, fordi bilen så bedre kunne trække gennem en chikane, men der var en niveauforskel, og den gjorde, at bilen løftede et hjul, og da det så tog fat igen, spandt jeg. Jeg gik næsten i stå, skulle koble ud og starte forfra igen.”

Første gang den pågældende hastighedsprøve var blevet kørt, havde Ib Kragh og Mie Petersen vundet med tre sekunder, men denne her gang måtte de indkassere et nederlag.

”Vi blev slået med tre sekunder, og det gjorde ondt på mig, for det var et rally, hvor der ikke var plads til fejl. Havde Christian lavet en tilsvarende fejl, så havde jeg slået ham også,” siger Ib Kragh, som ved tredje gennemkørsel af hastighedsprøven atter var hurtigst. Han fik indhentet meget af det tabte, så han på et tidspunkt kun var tre tiendedele efter. Men på løbets tre afsluttende hastighedsprøver blev han slået.

”Det er sjældent, at ti kilometer lange hastighedsprøver er blevet afgjort på bare nogle få tiendedele af et sekund. Men det var sjovt, og det fik både Christian og jeg – og også vores andenkørere – til at yde vores bedste.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: