Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Roskildes Danmarksmestre i hegnet med deres nye bil

DM Rally 
08/09/14 

Men er stadig i Top-3 forud for finalen i slutningen af
De regerende danske mestre i 4-hjulstrukne rallybiler, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, overraskede alle i årets næstsidste DM-runde ved at stille med en ny bil, men fik en ærgerlig sortie allerede på den femte af 12 hastighedsprøver i det jyske Stilo Rally ved Odder.
 

- Den nye bil reagerede anderledes end den gamle ville have gjort i den situation, så vi endte i et træ og måtte udgå, forklarede Tim Svanholt efterfølgende og tilføjede:
- Vi var efter de fire første hastighedsprøver på tredjepladsen efter Christian Jensen og Ib Kragh i deres hurtige Super 2000-biler, og bilen føltes god, så derfor satte jeg farten op. Men i et sving på den femte prøve skred bilen for langt ud og endte i vejens modsatte side. Først en hæk og dernæst i et træ.


Tim Svanholt og Carina Møller var flyvende fra starten i den nye Mitsubishi Lancer Evo X

Resultatet var et molesteret forhjulsophæng og skrammer i lakken på den nye bil, der kom til landet to døgn før rallyets start.
Efter nogle hektiske timer med at få bilen klargjort og godkendt måtte rallymestrenes servicefolk knokle for at løse et problem med benzintrykket til motoren, men det lykkedes at blive klar til lørdagens start.

Kampen om point til årets Danmarksmesterskab for 4-hjulstrukne rallybiler er tæt, og stiller store krav til såvel kørere og servicefolk som til bilen. Når denne ikke kan hamle op med feltets hurtige Super 2000-biler, må den byttes ud med en ny - så det gjorde Tim Svanholt.
I timerne op til DM-turneringens femte runde byttede han og co-driver Carina Møller derfor den hidtidige standard Mitsubishi Lancer Evo IX ud med en nyere R4-tunet Lancer Evo X.


Henning Christoffersen, Mads Boutrup og Michael Thomsen havde både før og under weekendens rally travlt med at holde Tim Svanholt og Carina Møller kørende

- Bilen er i princippet som den tidligere, bare lettere og hurtigere og specialbygget til rally. Der er helt sikkert potentiale i den, men vi havde bare for lidt tid til at teste materialet inden lørdagens DM-start, fortæller Tim Svanholt.

På trods af weekendens uheld, er mesterholdet forud for finalen i slutningen af oktober fortsat på en samlet tredjeplads i pointstillingen, så der er stadig chance for en podieplads i årets sidste DM-rally.

Tim Svanholt satser på at få bilen gjort klar igen, så der bliver tid til at træne noget mere inden DM-finalen. Dels i kommende Yokohama Sprint-løb i Roskilde og Vejen og dels i et fynsk minirally.


Henning Christoffersen, Mads Boutrup og Michael Thomsen havde både før og under weekendens rally travlt med at holde Tim Svanholt og Carina Møller kørende

- Om ikke andet vil vi med de sidste løb i år få mulighed for at forberede os optimalt til næste års DM-turnering, for vi skal nok få den bil til at køre, som jeg vil have det, slutter Tim Svanholt.

Stillingen i DM-rally før slutrunden i Ans 31.10-1.11.2014
Division A (4-hjulstrukne biler)
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Peugeot 207 S2000, 95 point
2. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Peugeot 208 T16, 86 point
3. Tim Svanholt-Carina Møller, Mitsubishi Lancer Evo X, 56 point
4. Torben Sørensen-Henrik Petersen, Subaru Impreza WRX STi, 44 point
5. Steen Andersen-Iben Louring, Mitsubishi Lancer Evo X, 36 point


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: