Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kim Madsen og Lykke Jensen sikrede Danmarksmesterskab til Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
08/09/14 

Jublen var stor og glæden endnu større, da Peugeot Sport Dealer Team DK havde overstået årets Stilo Rally Odder 2014. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro vandt generalsejren, men en meget sikker sejr i 2WD-divisionen til Kim Madsen og Line Lykke Jensen betød, at Slagelse-parret kunne sikre årets første Danmarksmesterskab til Peugeot Sport Dealer Team DK. For der er måske et mere på vej!
 

”Dette her Danmarksmesterskab er helt sikkert det største, jeg har oplevet i min karriere som rallykører,” siger en glad Kim Madsen. ”Der har været stor kamp i klassen i år, og vi er ikke kommet sovende til de point, vi har scoret. Absolut ikke.”

”Vi startede sæsonen skidt med at udgå i Tyskland. Vi måtte køre næste DM-løb i en lejet bil, og så blev vi udelukket i Slagelse – en udelukkelse, som blev ændret til vores fordel, efter at DASU havde fået tid til at undersøge sagen nærmere. Men alligevel endte vi med at vinde Danmarksmesterskabet. Det er stort. Det held, jeg ikke har haft i de sidste fem år som rallykører, det har jeg haft i år.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen fik dog en uventet håndsrækning inden løbet, da deres værste rivaler i DM-kampen meldte afbud.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen kunne en afdeling før tid kalde sig Danmarksmestre i 2WD-divisionen
(Foto: Rallypics.dk)

”Vi regnede selvfølgelig på det. At hvis vi kunne vinde, og hvis de øvrige placeringer blev fordelt på en bestemt måde til vores andre konkurrenter, så ville vi kunne blive mestre,” siger Kim Madsen. ”Men det var overhovedet ikke noget, som spillede ind på vores valg af strategi. For os er der kun en ting, som tæller, og det er at stå øverst på skamlen. Så måtte vi se, hvad det ville række til i mesterskabet, for vi var jo heller ikke herre over, hvordan de andre kørte.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen gav den gas. På ni af de tolv hastighedsprøver var de hurtigst i 2WD-divisionen, som de vandt med 25 sekunder. ”Det er fedt allerede nu at kunne kalde sig mestre, og det bliver dejligt at køre det sidste DM-løb med ro i maven og kunne give god gas, uden at det har betydning for mesterskabet,” siger Kim Madsen.

Men Kim Madsen og Line Lykke Jensen var ikke det eneste mandskab fra Peugeot Sport Dealer Team DK, som havde det store smil fremme. Det havde Christian Jensen og Freddy Pedersen også.

”Nu er det tredje gang i træk, at vi vinder et DM-rally med vores nye Peugeot 208 T16, og nu er vi ved at vænne os til det, og det er dejligt,” siger Christian Jensen, som valgte at lægge forsigtigt ud.

” Vi havde nogle småproblemer på bilen, og jeg var bange for at lave skader på den fra starten, for den gled simpelthen i koblingen, og jeg var bange for transmissionen, for jeg er ikke mekaniker. Men vi har nogle gode gutter i teamet, og de fik lavet bilen.”


Det blev til den tredje sejr i træk for Christian Jensen og Freddy Pedersen i 4WD-divisionen
(Foto: Rallypics.dk)

Men den sejr, som Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt, blev meget tæt. Da der blot var tre hastighedsprøver tilbage, udgjorde deres forspring kun tre tiendedele af et sekund, men det fik de udbygget til næsten syv sekunder, da de nåede til mål.

”Jeg vil nok lyve, hvis jeg sagde, at jeg havde sejren i min hule hånd. Vi gassede den helt vildt til sidst. På den sidste hastighedsprøve kunne vi simpelthen ikke finde flere tiende- eller hundrededele af sekunder.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: