Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Stilo Rally Odder kan afgøre udfaldet af DM i rally

DM Rally 
06/09/14 

Lørdag er der rally i Østjylland, hvor Aarhus Automobil Sport står som arrangør af Stilo Rally Odder 2014. Løbet er det femte af årets seks tællende afdelinger til Danmarksmesterskaberne i rally, og selv om afslutningen på den danske rallysæson først finder sted i starten af november, så kan lørdagens løb rent faktisk udløse forhåndsafgørelser i en række af årets rallymesterskaber.
 

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Ruds Vedby/Ringsted, har eksempelvis store chancer for at sikre sig deres tredje Danmarksmesterskab i træk. Op til Stilo Rally Odder 2014 har de fået opbygget et så solidt forspring i Tunet National-divisionen, at det kun er Jesper Troels-Smith/Marc Troels-Smith, Klippinge/Store Heddinge, som har mulighed for at indhente dem i tabellen. Men det sjællandske brødrepar bliver dog ikke ene om at udfordre de regerende Danmarksmestre, da Benny Pedersen/Mette Felthaus, Gørding/Horsens, er tilbage i feltet. Netop det hold gav Kenneth Madsen/Henrik Dernoff kamp til stregen ved forårets Rally Læborg Autohandel.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff har mulighed for at sikre sig deres tredje Danmarksmesterskab ved Stilo Rally Odder 2014
(Foto: Morten Alstrup)

Også Kasper Nyman/Dan Johannsen, begge Vejen, har mulighed for at kunne slutte Stilo Rally Odder 2014 som Danmarksmestre. Makkerparret har i de tre seneste afdelinger af Danmarksmesterskabet i rally ikke blot vundet Standard National-divisionen, men også scoret maksimumpoint på den såkaldte Danboring Power Stage, og kan de lørdag sikre sig årets fjerde divisionssejr, vil de også være sikre på at få guldmedaljerne før tid. Også Jesper Bisted/Arly Larsen, Horsens/Dianalund, har mulighed for at sikre sig en titel, da de kan vinde DASU Cuppen i den såkaldte klasse 7.

I to af divisionerne er der stor spænding om udfaldet. Ikke blot ved Stilo Rally Odder 2014, men også i kampen om DM-medaljerne.

I 2WD-divisionen for de internationalt opbyggede tohjulstrukne rallybiler fører Kim Madsen/Line Lykke Jensen, begge Slagelse, men flere hold står på spring for at udfordre dem. Det gælder eksempelvis Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, Broby/Grindsted, og Claus Lisberg/Jacob Lisberg, begge Odense.

Størst spænding om udfaldet er der dog iblandt deltagerne i 4WD-divisionen. Her har de tre seneste DM-afdelinger budt på hårde dueller mellem 2012-Danmarksmestrene Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, og de DM-førende Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde. Ved den seneste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally var de to hold i mål blot adskilt af fem sekunder, men også mandskaber som Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, og de regerende mestre Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, forventes at gøre sig gældende i løbet.


Christian Jensen og Freddy Pedersen er blandt favoritterne til at tage sejren i Stilo Rally Odder 2014
(Foto: Morten Alstrup)

Stilo Rally Odder 2014 afvikles som et meget kompakt løb. Lørdag klokken 13 vil første viceborgmester Niels Rosenberg sende bilerne afsted fra Harboe Galleri & Café på Polititorvet i Odder, og her kommer de tilbage syv timer senere, hvor løbets vindere kan kåres. Undervejs skal feltet konkurrere på fire forskellige hastighedsprøver, som hver skal gennemkøres tre gange.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: