Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Martin Vedel Mortensen nu i dobbelt mesterskabsføring

Special Saloon 
04/09/14 

Opel Corsa-køreren fører både det danske og nordiske SSC-mesterskab
Årets Grand Prix blev en stor succes for Martin Vedel Mortensen og DK MOTORSPORT. Den hurtige Opel Corsa-kører var gennem hele weekenden hurtigste mand i den danske SS2-division, hvor han fik udvidet sin mesterskabsføring, ligesom han med en første- og to andenpladser i kamp med en række hurtige norske konkurrenter bragte sig i front for det nordiske mesterskab i Special Saloon Car.
 

”Det var en meget god weekend for mig og teamet,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Samtidig var det også dejligt, at der var så mange danske deltagere til start, at der blev uddelt point efter den store pointskala i SS2-divisionen. Før weekenden var jeg kun seks point foran Christian Vejby, men nu er jeg 48 point foran i divisionen, og det gav lidt luft i mesterskabet.”


DK Motorsport og Martin Vedel Mortensen nu i dobbelt mesterskabsføring
(Foto: DK Motorsport)

Men selv om Martin Vedel Mortensen fik gode resultater med hjem fra FDM Jyllandsringen, var det også en weekend, som bød på problemer. Køreren fra DK MOTORSPORT måtte således indkassere en stop-and-go-straf for overhaling i gul flagzone.

”Det var sådan set min egen fejl, for jeg vidste godt, at der var gul flagzone, og jeg ikke måtte overhale, men jeg kom en meters penge op på siden af den anden kører,” forklarer den fynske racerkører. ”En strafbane eller to havde vist været mere rimelig. Det kostede lige en sejr i heatet, hvor jeg førte løbet generelt, men jeg nåede dog alligevel at blive bedste dansker.”

Martin Vedel Mortensens andet problem var af teknisk karakter, da bilens generator begyndte at gøre knuder.

”Halvvejs gennem løbet satte bilen pludselig ud, så jeg slukkede for både elruden og vinduesviskeren for at spare strøm, selv om det var svært at se ud, men så kunne jeg i hvert fald få bilen i mål,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Det var lidt giftigt, for nogle gange tændte servostyringen og slukkede igen, og det gav nogle voldsomme ryk i rattet. Det var heldigt, at problemet skete denne her gang og ikke næste gang i Norge, for nu har vi tid til at få det lavet.”

Allerede den 13.-14. september skal DK MOTORSPORT nemlig i aktion igen. Det sker på Rudskogen Motorsenter sydøst for Oslo, hvor årets næstsidste DM-afdeling køres sammen med den nordiske finale.

”Jeg vil gerne vinde det nordiske mesterskab og have maksimumpoint til det danske,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Jeg har kikket lidt tider fra da vi kørte forrige år, og der havde jeg 5-6 sekunder i forhold til de andre i divisionen, så jeg føler mig godt rustet. Mit mål for norgesturen er at vinde det nordiske mesterskab og så sikre mig SS2-mesterskabet.”

Med venlig hilsen DK Motorsport Per Johansen


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 31/08/14 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her