Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Nogle gange lykkes det bare

Citroën DS3 Cup 
04/09/14 

Viborg-køreren Jacob Kallestrup sikrede sin første sejr i Citroën DS3 Cup ved årets største løb; Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
Efter en alt for lang sommerferie glædede Jacob sig til igen at sidde bag rattet af sin Citroën DS3 Cup-racer. FDM Jyllandsringen lagde asfalt til, og målet var enkelt - der skulle pokaler med hjem til Viborg.
 

Allerede i fredagens træning viste Jacob et højt tempo, og det fortsatte også i tidtagningen lørdag. Kun tre tusindedele af et sekund var forskellen på Jacob og den hurtigste kører, Jørgen Worthmann.

- Det er imponerende som Jørgen har fundet farten i sin bil. Han har ikke kørt racerløb i mere end halvanden sæson, og nu er han altså helt oppe i fart, siger Kallestrup, som kunne glæde sig over en startplacering i første række til første heat.

Da starten gik lykkedes det for Jacob at holde sin placering og indlede jagten på Worthmann, der førte feltet an. Cirka midtvejs i løbet tog Jacob chancen og gik forbi den sønderjyske konkurrent. Føringen holdt han frem til det ternede flag, og det var en glad Jacob Kallestrup som svedig kunne tage hjelmen og gøre klar til at betræde præmiepodiets øverste trin:

- Det er så vildt! Mekanikerne har skruet bilen sammen helt efter bogen, så jeg havde det bedste udgangspunkt for at lave et ordentligt resultat. Det må man sige at jeg fik - sikke en forløsning!


Jacob Kallestrup bider skeer med de bedste i Citroën DS3 Cup
(Foto: Gripping Media ApS)

I andet heat gik det næsten lige så godt. Fra sjettepladsen kom Jacob hurtigt op til tredjepladsen, hvor han lå bag den forsvarende mester, Kim Lund. De to fik overhalet Worthmann, og Kallestrup lagde sig lige bag Kim Lund, som i mange år har haft FDM Jyllandsringen som hjemmebane.

- Jeg er nået til et punkt, hvor jeg kan følge med Kim (Lund, red.) rundt på banen, og endda presse ham rundt omkring. Men Jyllandsringen er en svær bane at overhale på, og Kim er virkelig godt kendt på banen, så jeg fik ikke held til at komme forbi i denne omgang.

Med en sejr og en andenplads er Jacob godt forberedt til den kommende weekend, hvor han igen sidder i sin racerbil. Denne gang på Ring Djursland, hvor Citroën DS3 Cup-kørerne skal udkæmpe næstsidste afdeling af årets mesterskab.

- Det bliver spændende. Jeg er glad for banen, som er ret teknisk på trods af sin korte længde og få sving, og så har de fået lagt ny asfalt - så måske er der flere topplaceringer i sigte!


Andenpladsen i mesterskabet er inden for rækkevidde
(Foto: Gripping Media ApS)

Jacob har med topplaceringerne indtaget tredjepladsen i mesterskabet med en lille mulighed for at tage andenpladsen.

Jacob K Racing - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 31/08/14 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS